Carolina Kostner ei ole lyöty. Kolmannelle sijalle taitoluistelun Helsingin EM-kisojen naisten kilpailussa kompuroinut italialainen Kostner taistelee voitosta lauantain vapaaohjelmassa.

–Se hyvän olon tunne, joka tulee onnistuneesta lyhytohjelmasta varmasti auttaa, mutta muutenkin voi motivoitua, Kostner tuumi lyhytohjelman jälkeen.

Ailahtelevana kilpailijana tunnetun Kostnerin kahden kolmoishypyn yhdistelmä helpottui lyhytohjelmassa kolmois-kaksoisyhdistelmäksi (flippi ja tulppi). Kolmoislutzia hän ei ehtinyt edes ponnistaa kaadutaan ennen sitä, kun jalat olivat rahtusen liian lähekkäin ponnistuksen alussa.

Virheistään huolimatta Kostner sai kasaan 51,36 pistettä.

–Eihän siihen voi tyytyväinen olla, kun tuli yksi tyhmä virhe, italialainen totesi ohjelmastaan.

Kostner lähtee lauantaiseen vapaaohjelmaan 5,26 pistettä kisaa johtavan Laura Lepistön perässä. Hän aikoo tehdä lauantaina vähintään saman nousun kuin loisteliaalla vapaaohjelmalla miesten kilpailussa kolmannelta sijalta EM-hopealle ponkaissut maajoukkuetoveri Samuel Contesti torstaina.

–Taistelen mestaruudesta lauantaina, Kostner vakuutti.

Monipuolisesti taitava Kostner on voittanut kaksi edellistä Euroopan mestaruutta ja kaksi MM-mitalia. Hänellä on kokemusta luistelusta kovien paineiden alla vapaaohjelmassa.

–Näiden lyhytohjelman jälkeisten sijoitusten ei pidä antaa liikaa vaivata mieltä, Kostner sanoo.

Hän tietää, mitä lauantaina on edessä, kun noin 10000 hengen yleisö kannustaa raivoisasti kolmea suomalaisedustajaa Lepistö, Susanna Pöykiö (lyhytohjelman jälkeen toinen) ja Kiira Korpi (7.)

–Suomen joukkue on vahva ja nyt ollaan Suomessa, mutta jokainen kilpailee ensisijaisesti itsensä kanssa, Kostner muistutti lajin luonteesta.

–Ei pidä antaa muiden urheilijoiden vaikuttaa omiin tunteisiinsa.