Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvostelee mediaa kaksien sääntöjen käytöstä. Soini ihmettelee, miksi vihreän nuoren tölväisy perussuomalaisten maahanmuuttajaehdokkaalle ei ole saanut suurempaa huomiota.

–Kun vihreä Lilja Tamminen haukkuu Perussuomalaisten Belle Selene Xiaa persujen rotupesutuotteeksi ja korkeakoulun kepulikonstein läpäisseeksi nollaksi, olette hiljaa, Soini kirjoittaa blogissaan osoittaen sanansa Helsingin Sanomille ja Hufvudstadsbladetille.

–Olenhan väärässä, jos epäilen, että Perussuomalaisia koskevat eri säännöt kuin muita? Odottelen huomisia lehtiä mielenkiinnolla, Soini jatkaa.

Vihreiden nuorten liittohallituksen jäsen Lilja Tamminen haukkui äskettäin yhteisöpalvelu Facebookin kommentissaan perussuomalaisten kiinalaistaustaista Belle Selene Xiaa. Tamminen muun muassa kirjoitti, että Belle Xia on ”persujen rotupesutuote” ja "nolla, jolla ei ole mitään sanottavaa mihinkään".

Lilja Tamminen pyysi myöhemmin anteeksi sanojaan sekä harkitsematonta huhujen levittämistä. Hän kertoo blogissaan myös tavanneensa Belle Xian viikonloppuna kasvotusten. Hän selventää viitanneensa rotupesulla "viherpesun kaltaiseen kansainvälisesti käytettyyn julkisuusstrategiaan, jossa maahanmuuttajavastaiseksi leimaantunut taho pyrkii löyhästi maahanmuuttajamyönteisiksi tulkittavin julkisuustempauksin pesemään pois maineensa tahroja".

Myös vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi Tammisen sanoja ohimennen Facebookissa. Hän kuvasi kirjoitusta asiattomaksi mutta korosti Tammisen pyytäneen anteeksi.

Tapauksesta kertoi ensin Perussuomalaisten verkkolehti ja Timo Soinin blogikirjoituksesta Demari.