Etenkin vihreät poliitikot ovat sosiaalisessa mediassa kannustaneet lukiolaisia heidän ilmastomielenosoituksessaan. Eduskunnan edustalla joukko lukiolaisia on tänään perjantaina ilmastolakossa ruotsalaisen Greta Thunbergin esimerkkiä noudattaen.

Helsingin Sanomien jutussa kauniaislaisen lukion rehtori sanoo, että ilmastomielenosoitukseen osallistujille tulee poissaolomerkintä. Asia on herättänyt jonkin verran keskustelua sosiaalisessa mediassa.

”Nyt kyllä tuen vahvasti lakkoa, vaikka se julistettaisiin laittomaksi”, vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala tviittaa.

”Ilmastolakko - paras syy karata koulusta. Nuorten viesti ei jää epäselväksi. Toimeen pitää ryhtyä - nyt!” kansanedustaja Hanna Halmeenpää linjaa Instagram-päivityksessään.

”Ilmastolakko! Lukuisat upeat nuoret ovat kokoontuneet eduskuntatalon portaille vaatimaan, että aikuiset ottavat ilmastonmuutoksen torjunnan tosissaan”, tviittaa vihreät.

Myös muun muassa sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin ja vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen ovat julkaissut kuvat, joista ilmenee heidän olevan paikan päällä mielenosoituksessa.

LUE MYÖS: ”Poliittiset johtajamme ovat pettäneet meidät” – Ruotsalainen Greta Thunberg, 15, puhui YK:n pääsihteerille