Irlannin eilen käydyissä vaaleissa maan vihreä puolue on saanut vielä vahvistamattomassa ääntenlaskussa vain 1,8 prosentin kannatuksen. Tämä jättäisi vihreät kokonaan maan parlamentin ulkopuolelle, kertoo The Irish Times.

Puolueella oli viime kaudella kuusi paikkaa Irlannin parlamentissa, jonne valitaan 166 edustajaa suoralla äänestyksellä.

- Olemme kärsineet suuren tappion, mutta puolueemme tulee järjestäytymään uudelleen ja me jatkamme. Olemme puolue, jolla on omat arvonsa ja uskomuksensa sekä näkemys tulevaisuudesta, vihreiden puheenjohtaja John Gromley sanoo.

Vihreät olivat mukana edellisessä, kriisiin ajautuneessa hallituksessa. Puolue kuitenkin "menetti kärsivällisyytensä" pääministeri Brian Cowenin kanssa ja jättäytyi hallituksesta vain noin kuukautta ennen vaaleja.

Entinen pääministeri ei ollut parlamenttivaaleissa edes ehdolla ja hän jätti puolueensa Finna Fáilin puheenjohtajuuden jo ennen vaaleja. Fianna Fáil kärsi vaaleissa rökäletappion, sillä sen kannatus putosi 41 prosentista 17 prosenttiin. Edustajapaikoissa tämä tarkoittaa 45 paikan menetystä 70:stä.