Vihreät on julkistanut vastauksensa hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen puolueille antamiin kysymyksiin. Vihreät penää lisää kunnianhimoa ilmastotavoitteisiin ja lisäpanostuksia koulutukseen.

Rinteen listassa oli kaikkiaan 26 kysymystä 8 otsikon alla sekä lisäksi vielä 3 muuta kysymystä.

Vastauksissaan vihreät ottavat kantaa myös ajankohtaiseen kysymykseen metsähakkuista. Kysymys hakkuumäärien nostamisesta nousi esiin viime viikon lopulla, kun Metsä Group kertoi alkavansa suunnitella uutta biotuotetehdasta Kemiin.

”Talousmetsissä tarvitaan nykyistä tehokkaampaa monimuotoisuuden suojelua. Metsähakkuita on pienennettävä ilmaston ja monimuotoisuuden kannalta kestävälle tasolle. Metsänhoidossa siirrytään erityisesti valtion mailla kohti jatkuvan kasvatuksen menetelmää, ja metsälakia ja KEMERA-tukia [kestävän metsätalouden rahoitus] uudistetaan tukemaan luonnon monimuotoisuutta. Samalla lasketaan Metsähallituksen tuottotavoitetta”, vihreät vastaavat Rinteelle kysymykseen Mitkä näette keskeisinä keinoina luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ja parantamiseksi.

Lisäksi vihreät korostaa, että se ei lähde hallitukseen, ”suhtautuu kielteisesti Suomen EU- ja euro-jäsenyyteen, joka edistää rajojen sulkemista tai Suomen eristäytymistä kansainvälisestä yhteistyöstä […] tai joka ei paranna vähemmistöjen asemaa Suomessa tai suhtautuu kielteisesti ihmisoikeuksiin tai oikeusvaltioperiaatteisiin”.

LUE MYÖS:

Nyt alkoi vääntö sellutehtaasta: ”Miksi vihreät kakoo tässä?”

Pekka Haavistolta tyly kuitti – Yle: ”Rinteen lupaukset eivät ole meidän lupauksia”

Sdp:n Lindtman vitsaili puolueille 29 kysymyksestä: Grillit putsataan toisena viikonloppuna

Lista julki – Tässä ovat Antti Rinteen hallituskysymykset

”Kuinka suuri lasku Suomelle lankeaa maksettavaksi?” – Sellutehtaasta saattaa revetä riita hallitusneuvotteluissa

”Persut pelattiin pois näillä kysymyksillä” – Antti Rinteen ensimmäinen kysymys herättää huomiota

Antti Rinne väitetystä pois pelaamisesta Ylellä: ”Toivon todellakin, että kaikki sitoutuvat vastaamaan vakavasti - myös perussuomalaiset”