Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg vakuuttaa Helsingin Sanomille, että vihreät on hyvä hallituspuolue ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolueeseen tyytyväinen. Cronberg kertoi HS:lle, että pääministerin kanssa on asiasta keskusteltu eikä vihreillä ole mitään paineita lähteä hallituksesta.

Viikonloppuna keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen viittasi puheessaan vihreiden erimielisyyksiin ja sanoi, että puolue voi lähteä hallituksesta.

Vihreiden rivit ovat rakoilleet esimerkiksi tietosuojalaki Lex Nokian suhteen. Cronbergin mukaan pääministerin kanssa sovittiin, että toinen vihreistä ministereistä äänestää vastaan lakiehdotusta annettaessa, jotta osa vihreästä eduskuntaryhmästä voisi vastustaa sitä. Sopimus sisältää hänen mukaansa sen, että laki hyväksytään. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) on aiemmin asettunut Lex Nokian taakse ja Cronberg sitä vastaan.

Vihreistä Heidi Hautala ja puolueen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Niinistö ovat esittäneet Lex Nokia -lakiesityksen torppaamista. Vihreiden eduskuntaryhmä puolestaan päätti viime viikolla, ettei vihreät ole esittämässä Lex Nokian hylkäämistä.