Kimi Räikkönen kurvaili voittoon sunnuntaina Texasin Austinissa ajetussa F1-osakilpailussa. Räikkönen nousi kärkeen heti startissa ja pystyi varikkokäyntien jälkeen nousemaan takaisin kärkeen pitäen ykköstilansa maaliin saakka.

Räikkösen edellisestä voitosta oli kulunut 2044 päivää. Hän oli edellisen kerran juhlinut voittoa Australian Melbournessa 2013, jolloin ajoi Lotuksella. Sen jälkeen hän ehti ajaa 113 kisaa ilman voittoa.

- V****, vihdoinkin, Kimi kommentoi voittoaan tuoreeltaan tiimiradiossa.

Toisinkin kuin Monzassa syyskuussa, missä Räikkösen renkaat loppuivat liian aikaisin ja Lewis Hamilton nousi edelle, kestivät Räikkösen renkaat tällä kerralla loppuun saakka.

- Kisan lopussa renkaat eivät olleet enää parhaassa mahdollisessa kunnossa. Meillä riitti kuitenkin vauhtia. Edellisestä on aikaa, mutta tässä sitä nyt ollaan, Räikkönen sanoi.

Toiseksi ajoi kisan yllättäjä Max Verstappen, joka oli startannut 18. ruudusta. Verstappen todisti jälleen, miksi häntä pidetään yhtenä lahjakkaimmista ajajista.

Lewis Hamilton sai tyytyä kolmostilaan. Hän ei vielä varmistanut mestaruuttaan, koska Sebastian Vettel pystyi ajamaan neljänneksi, mutta tarvitsee mestaruuteensa enää viisi pistettä.

Valtteri Bottas ajoi vaatimattoman kisaviikonlopun. Hän oli maalissa vasta viides Vettelin paineltua hänestä lopussa ohi.

Räikkönen teki uusia ennätyksiä. Hän oli voittanut ensimmäisen kisansa Malesiassa maaliskuussa 2003. Siitä ehti kulua 5691 päivää Austinin voittoon. Kukaan toinen ajaja ei ole voittanut F1-kisoja niin pitkällä aikavälillä.

Räikköselle voitto oli uran 21:s, mikä on uusi Suomen ennätys. Mika Häkkinen ajoi urallaan 20 voittoa.

MM-pisteissä Räikkönen on kolmantena. Hän on neljä pistettä Valtteri Bottasta edellä.

Kaudesta on ajamatta kolme kisaa. Seuraava kisa ajetaan ensi viikonloppuna Mexico Cityssa ja Lewis Hamiltonille riittäisi sieltä seitsemäs tila mestaruutensa varmistamiseen.