Kokoomuksen puheenjohtajavaaliehdokkaat pitivät viimeiset puheensa ennen äänestystä. Jokainen ehdokas keräsi useat raikuvat aplodit puheensa aikana, joten kenenkään suosion ei voi ainakaan tästä päätellä olevan selkeästi toisia parempi. Odotettavissa on ainakin aplodien perusteella tiukka kisa.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) korosti puheessaan koulutusta ja sivistystä. Hän puhui rauhallisesti ja vaikutti tyyneltä.

-Sivistyksen pitää olla se perusta, jolla Suomi perustaa menestyksensä. Meillä on kuitenkin vain kaksi keskeistä luonnonvaraa: puu ja pää, Vapaavuori sanoi.

Hän puhui luottavasti Suomen tulevaisuuteen, vaikka taloustilanne näyttää heikolta.

-Maailmantalous voi yskiä, mutta maailmantaloudella ei koskaan mene niin huonosti, ettei sillä olisi mahdollisuuksia uudistuskykyiselle Suomelle, Vapaavuori sanoi.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) korosti puheessaan yrittäjyyttä, ja arvosteli nykyistä hallitusta. Risikko vaikutti puheensa aikana ajoittain hieman jännittyneeltä.

Hallituspuolueilla ei ollut Risikon mukaan yhteistä käsitystä Suomen taloudellisen tilanteen vakavuudesta.

-Tätä virhettä ei saa toistaa. On tärkeää, että hallitus muodostetaan niiden puolueiden kesken, joilla on käsitys tilanteen vakavuudesta, Risikko sanoi.

Myös Risikko keräsi jatkuvia aplodeja yleisöltä.

-Oma mottoni tässä maailmassa on, että mahrotonta ei ookkaan. Työ paremman Suomen puolesta alkaa nyt, Risikko lopetti puheensa ja yleisö taputti kädet ylhäällä.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) vaikutti jännittyneeltä puheensa alussa.

-Olen pitänyt elämäni aikana tuhansia puheita. Tämä on elämäni suurin puheenvuoro. Ei ole koskaan jännittänyt näin paljon, Stubb aloitti puheensa.

Hän kertoi puheessaan seuraavista eduskuntavaaleista ja Nato-jäsenyydestä. Stubbin vahvuus saattaakin olla kansan laaja suosio, joka näkyi hyvänä kannatuksena eurovaaleissa.

-Haluatteko te, että seuraava pääministeri on keskustalainen tai perussuomalainen? Minä haluan että seuraava pääministeri on joku meistä kolmesta, Stubb sanoi.

Stubb on kamppanjansa aikana avoimesti liputtanut sotilasliitto Naton puolesta.

-Me olemme se ensimmäinen, joka uskalsi liputtaa EU-jäsenyyden puolesta ja ensimmäisiä, jotka uskaltavat liputtaa nato-jäsenyydestä. – Ei natojäsenyys hyssyttelemällä parane, Stubb sanoi.