Vihreiden komissaariehdokkaat Ville Niinistö ja Heidi Hautala korostivat lauantaina Euroopan olevan käännekohdassa.

”Eurooppa on käännekohdassa. Eurooppaa tarvitaan enemmän kuin koskaan pysäyttämään ilmastonmuutosta, turvaamaan jokaisen mahdollisuus hyvinvointiin ja koulutukseen ja edistämään rauhaa ja vakautta epävarmuuden maailmassa. Samaan aikaan Eurooppaa hajottavat voimat, jotka kääntävät ihmisiä toisiaan vastaan ja vaarantavat sen, mitä eurooppalaiset ovat yhdessä rakentaneet”, Heidi Hautala sanoi vihreiden eurovaaliohjelman julkistustilaisuudessa.

Ville Niinistö korosti, että nuoret marssivat eri puolilla Eurooppaa ja vaativat toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

”Euroopan on vastattava nuorten vaatimuksiin. He ansaitsevat tulevaisuuden, jossa ilmaston lämpeneminen on rajoitettu alle kriittisen 1,5 asteen ja jossa jokaisella on mahdollisuus laadukkaaseen koulutukseen, toimeentuloon ja toivoon”, Niinistö kommentoi.

Hän linjasi, että EU:n ilmastotavoitteiden kunnianhimon tasoa on nostettava merkittävästi.

”EU:lle on asetettava sitova hiilibudjetti ja määräaika koko unionin hiilineutraaliudelle. Päästökauppa on korjattava, EU:sta tehtävä uusiutuvan energian unioni ja panostettava nopeaan, rajat ylittävään raideliikenteeseen.”

Vaaliohjelmassaan Vihreät haluaa rakentaa Eurooppaa, joka suojelee ilmastoa ja ympäristöä, huolehtii ihmisistä, on feministinen ja yhdenvertainen, panostaa koulutukseen ja tutkimukseen ja pitää kiinni perusarvoistaan.

Tilaisuuteen osallistui myös Euroopan vihreiden kärkiehdokas, Euroopan parlamentin vihreän ryhmän saksalainen puheenjohtaja Ska Keller. Hän korosti tulevien eurovaalien olevan ratkaisevan tärkeät.

”Euroopan vihreiden kärkiehdokkaana haluan toimia sen puolesta, että uudistamme eurooppalaisen lupauksen rauhasta, vapaudesta ja oikeudenmukaisesta hyvinvoinnista. Yhdessä voimme varmistaa, että Eurooppa ratkaisee ilmastokriisiä, rakentaa sosiaalista Eurooppaa ja turvaa kaikkien eurooppalaisten oikeudet.”

Lue myös:

Kiistelty sellutehdas puhutti meppiehdokkaita - ”EU on omaan nilkkaan potkimisen suurvalta”

Tutkijoilta synkkä näkemys: Euroopasta tuli huojuva maanosa, jossa äärioikeisto on ”ainoa vaihtoehto” liberaalille järjestelmälle

Heidi Hautala ja Ville Niinistö vihreiden ehdokkaat komissaareiksi: ”Nyt ratkaistaan, puolustaako EU oikeusvaltiota, arvojaan ja kansalaisten oikeuksia”