Ohjelmistojen virallinen merkistö Unicode on päivittynyt tuoreeseen versioon. Internet ja ohjelmistot tuntevat nyt noin 113 000 erilaista dokumentoitua ja yksilöityä merkkiä. Eilen merkistöön lisättiin yli 2 800 uutta merkkiä.

Nyt tehdyt lisäykset tulevat Unicoden versioon 7.0. Mukana ovat esimerkiksi ruplaa merkitsevä erikoismerkki ja lukuisia maailmalla suhteellisen harvinaisia kirjoitettujen kielten merkistöjä.

Eniten huomiota on herättänyt kuitenkin uudet hymiöt ja ilmeitä sekä eleitä kuvaavat uudet merkit. Unicoden seiskaversiossa nimittäin on oma yksilöity merkkinsä esimerkiksi Star Trekistä tutulle vulcanilaisten tervehdykselle (koodiltaan 1F596) sekä oikeasta elämästä tunnettu perinteinen keskisormen näyttö (koodi 1F595).

Muita kiinnostavia uusia merkkejä ovat esimerkiksi hypähdys (1F574), lerppu (1F5AA) ja Mona Lisa -maalaus (1F5BC).

Unicoden tarkoitus on luoda yhtenäinen standardi eri kielten merkistöille. Tällä pyritään lisäämään maailman ohjelmistojen yhteensopivuutta.

Virallinen merkistö – tai enemmänkin sen puutteet - on internetin aikana tullut suomalaisille tutuksi esimerkiksi verkko-osoitteiden myötä. Moni suomalainen palvelu tai sivusto välttää edelleen käyttämästä Ä-, Ö- tai Å-kirjaimia verkko-osoitteessaan.

Niin sanotut skandit lisättiin Unicodeen jo vuonna 1993. Tuolloin julkaistiin versio 1.1.