Viron pääministeri Jüri Ratas on eronnut keskiviikon vastaisena yönä kiinteistökehityshankkeen lainoitukseen liittyvien epäselvyyksien ja rikosepäilyjen vuoksi, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR. Ratas ilmoitti erosta keskustapuolueen useita tunteja kestäneen kokouksen jälkeen.

”Politiikassa täytyy tehdä vaikeita ratkaisuja tilanteiden ratkaisemiseksi. Poliitikon täytyy olla siihen valmis”, Ratas sanoo.

Virossa uutisoitiin tiistaina viranomaisten rikostutkimuksesta, joka koskee valtion luottolaitoksen, KredExin, 39 miljoonan euron lainaa tallinnalaiselle kiinteistökehityshanke Porto Francolle. Valtionsyyttäjän rikostutkimuksen kohteena on viisi henkilöä, joiden joukossa ovat keskustapuolueen puoluesihteeri Mihhail Korb sekä EKRE-puoluetta edustavan valtiovarainministeri Martin Helmen neuvonantaja Kersti Kracht. Korb on eronnut tehtävästään.

Tapauksessa epäillään muun muassa lahjuksia.

”Epäilyt eivät tarkoita, että kukaan on ehdottomasti syyllinen, mutta ne heittävät varjon kaikkien tähän liittyvien puolueiden päälle”, Ratas sanoo.

Ratasin mukaan hän itse ei ollut tietoinen Porto Francolle annetun lainan yksityiskohdista. Viranomaisten epäilykset eivät myöskään kohdistu häneen.

”Vaikka kannan poliittisen vastuun, voin sanoa täydellä mielenrauhalla, että pääministerinä en ole tietoisesti tehnyt pahantahtoisia tai vääriä päätöksiä.”

LUE MYÖS: