Rallin MM-sarjan historian ensimmäinen Chilen osakilpailu päättyi sunnuntaina Toyotan virolaisajajan Ott Tänakin voitonjuhliin. Samalla Tänakin Etelä-Amerikan matka sai iloisen päätöksen Argentiinan rallin keskeytyksen tuottaman karmean pettymyksen jälkeen.

Tänak oli Chilessä selvästi nopein ajaja ja nappasi supererikoiskokeen voitollaan vielä viisi lisäpistettä. Toiseksi sijoittuneen hallitsevan maailmanmestarin, Citroen-kuski Sebastien Ogierin hän päihitti 23,1 sekunnilla.

Kisan dramaattisin hetki nähtiin lauantaina, kun Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville romutti autonsa lunastuskuntoon. Neuville ja hänen kartturinsa selvisivät rajusta mällistä vammoitta.

MM-sarjassa tilanne on tiukka. Ogier siirtyi pisteissä kärkeen ja Tänak toiseksi. Eroa on Ogierin hyväksi kymmenen pistettä.

Nyt on jo selvää, että maailmanmestaruudesta taistelevat vain Ogier, Tänak ja Neuville. Suomalaiset eivät tule voittamaan mestaruutta tälläkään kaudella.

Teemu Suninen oli Chilessä viides ja Esapekka Lappi kuudes, mutta molemmat jäivät kärjestä yli kolme minuuttia. Kyse oli uudesta kisasta, mutta kokemusedusta poissaolosta ei nuoremmille suomalaisille tullutkaan kompensaatiota.

Jari-Matti Latvala keskeytti lauantaina tekniseen vikaan. Hän jatkoi kisaa sunnuntaina superrallisäännöllä ja oli yhdeksäs. Supererikoiskokeelta Latvala sai kolme lohdutuspistettä.

Kalle Rovanperä oli yhdeksäs. Hän voitti WRC2 Pro-luokan. Ensi vuonna Rovanperä nähtäneen jo päätoimisesti WRC:n pääluokassa.