”Isot puheet, pienet teot. Moni yrittäjä on pettynyt, ja syystä.” Näin kommentoi Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen Twitterissä tietoja pienpanimoille viritellyn etämyyntioikeuden kaatumisesta hallituksessa.

Hallituspuolueilta laajaa tukea saaneen koronatukitoimen viipyminen on ihmetyttänyt läpi kesän, ja viimeisimpänä käänteenä selvisi hallituspuolueiden olevan hyvin eri käsityksessä asian etenemisestä. Helsingin Sanomien mukaan hallituksessa on nyt torstaina päätetty, että esitys kuopataan lopullisesti.

LUE MYÖS:

Lehden mukaan etämyynnin salliminen pienpanimoille osoittautui liian raskaaksi toimenpiteeksi nykytilanteeseen lainsäädännöllisesti, sillä alkoholiin liittyvät uudistukset täytyy viedä EU:n ennakkotarkastettavaksi. Asia olisi vaatinut alkoholilain muutosta, minkä lisäksi koronaepidemian hiipuminen on voitu ottaa huomioon tarkastelussa.

Alkoholilain kevennyksiä yleisestikin ajavan oppositiopuolue kokoomuksen edustajat tuovat pettymyksensä esiin Twitterissä.

”Voi vihreät ja keskustalaiset ystävät, mitä ihmettä?” kysyy kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen viitaten hallituspuolueista asiaa vahvimmin ajaneeseen kaksikkoon.

”Jo kuukausi sitten totesin, että pienpanimoiden ei kannata pidättää hengitystä tämän hallituksen toimien kanssa alan hyväksi. Valitettavasti olin taas oikeassa hallituksen tekemättömyyden suhteen. Pahoittelut alalle”, toteaa myös Sinuhe Wallinheimo.

Wallinheimon mukaan ”tämä jarrutus tuhoaa suomalaisia työpaikkoja ja jopa kokonaisia pienpanimoita”.

”Demarit jarruttaa, vihreät ja keskusta vikisee”, Wallinheimo syyttää.

Sekä vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo että keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni olivat tuoneet ilmi myönteisen suhtautumisensa hankkeeseen ja etenkin vihreät oli puhunut julkisuudessa vahvasti asian puolesta.

LUE LISÄÄ:

LUE MYÖS: