Volkswagen on tiedottanut aloittaneensa Saksassa päästöongelmaisten autojen korjausurakan tammikuun lopussa.

Joulukuussa 2015 Volkswagen-konserni esitteli tyypin EA 189 -dieselmoottoreiden tekniset korjaustoimenpiteet Saksan viranomaiselle (KBA). Saksassa Volkswagen aloitti autojen korjaukset tammikuun lopussa 2,0-litraisten moottoreiden osalta.

Seuraavien kuukausien aikana myös 1,2 ja 1,6 -litraisten moottoreiden korjaukset alkavat. Volkswagen aloittaa korjaukset Amarokilla ja Passat on vuorossa seuraavana.

1,2 ja 2,0 -litraisiin moottoreihin tehdään ohjelmistopäivitys, ja tämä toimenpide kestää noin puoli tuntia. 1,6-litraisiin moottoreihin tehdään myös ohjelmistopäivitys ja asennetaan ilmanvirtausohjain ilmamassamittarin etupuolelle. Nämä toimenpiteet kestävät alle tunnin.

Takaisinkutsu on nyt alkanut Saksassa 2,0-litraisten Volkswagen Amarokien osalta. Ohjelmistopäivityksen jälkeen Amarok täyttää kaikki EU5-päästöstandardin vaatimukset.

Volkswagenin tavoitteena on koko ajan ollut, että nämä toimenpiteet eivät vaikuta polttoaineenkulutukseen, moottorin tehoon, CO2-päästöihin tai ajokäyttäytymiseen. Saksan viranomainen on vahvistanut, että Amarokin osalta nämä tavoitteet on kokonaan saavutettu.

Seuraavien viikkojen aikana Saksassa aloitetaan 2,0-litraisten moottoreiden korjaus myös Passatin ja muiden malliversioiden osalta.

Suomessa takaisinkutsukampanja 2,0-litraisten moottoreiden osalta aloitetaan maaliskuussa 2016. 1,2-litraisten moottoreiden korjaustoimenpiteet alkavat kesällä 2016 ja 1,6-litraisten moottoreiden puolestaan syksyllä 2016.

Johtuen eri moottorinohjainlaitteiden suuresta määrästä, päivitykset eivät ala samanaikaisesti kaikille. Tällä hetkellä asia ei aiheuta toimenpiteitä asiakkaille. Heille lähetetään takaisinkutsukirje, jonka jälkeen asiakas voi varata ajan merkkihuoltoon. Korjaustoimenpide suositellaan tehtäväksi normaalin huoltokäynnin tai vaikka renkaanvaihdon yhteydessä.

Mikäli asiakas ei ole saanut takaisisinkutsukirjettä ennen seuraavaa katsastusta, auton voi katsastaa normaaliin tapaan ja korjaus tehdään katsastuksen jälkeen.