Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) näkisi mielellään Sinisen tulevaisuuden ja perussuomalaisten yhdistyvän jälleen yhdeksi puolueeksi.

Perussuomalaisten repeämässä Sinisiin loikannut ministeri kertoo asiasta kokoomuslehti Verkkouutisille. Hän sanoo lehdelle myös, että perussuomalaisista on pyydetty häntä kovasti palaamaan takaisin puolueeseen.

– Melkein viikoittain tulee pyyntö. Olen ehkä niitä harvoja sinisten näkyviä poliitikkoja, joita perussuomalaisiin toivotettaisiin tervetulleeksi, Niinistö sanoo Verkkouutisten mukaan.

Niinistö ei halunnut kommentoi lehden kysyessä, aikooko hän palata perussuomalaisiin. Hän kommentoi kuitenkin puolueiden yhdistämistoivettaan.

– Näkisin mielelläni tulevaisuudessa, että perussuomalaiset ja siniset yhdistyisivät.

Ehdotus ei ole Niinistöltä aivan uusi, sillä hän on aiemminkin väläyttänyt haaveenaan Sinisten, perussuomalaisten sekä keskustan yhdistymistä pitkällä tähtäimellä. Niinistö ei nytkään ennusta puolueiden yhdistymistä lähiaikoina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolestaan kommentoi Ilta-Sanomille, että koko puoluekenttä toivoisi Jussi Niinistöä takaisin perussuomalaisiin. Tämä ei koske Sinisiä muuten.

– Hän on sinisistä ainoa, jonka suurin osa perussuomalaisista varmaan haluaisi takaisin puolueeseen, Halla-aho sanoo lehdelle.