Kulttuuriministeri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) toisi Suomeen kansallisen nettipokerin. Koska Suomessa ei ole laillista nettipokeria, pelaajat pelaavat ulkomaisilla nettisivustoilla. Näin suuri osa voitoista kerääntyy veroparatiiseissa toimiviin yrityksiin, sanoo Wallin.

Wallinin mielestä parempi ratkaisu olisi, että esimerkiksi Veikkaus tai Raha-automaattiyhdistys ottaisi nettipokerista vastuun ja korjaisi potin. Näin nettipokerin tuotto voitaisiin käyttää palveluiden rahoittamiseen ja ongelmapelaamisen ehkäisyyn.

Wallinin mukaan nettipokerin kehitystä on seurattu tarkkaan. Siitä on viime vuosina tullut hyvin suosittu pelimuoto, ja myös ongelmapelaaminen on yleistynyt.

– Nettipokerin kysynnän kasvua on vaikea estää. On parempi, että pelaajille tarjotaan laillinen ja vastuullinen vaihtoehto pelaamiselle. Vastuullinen pelaaminen tarkoittaisi, että pelaamiselle asetetaan 18 vuoden ikäraja, ja että pelaaminen vaati tunnistuksen.

Wallin muistuttaa, että Ruotsi antoi kansalliselle rahapeliyhtiölleen Svenska Spelille mahdollisuuden tarjota laillista nettipokeria jo pari vuotta sitten.