Maailman terveysjärjestön WHO:n toimeenpanoneuvoston italialaisjäsen, professori Walter Ricciardi arvostelee kotimaansa toimia koronaviruksen suhteen kovin sanoin.

Ricciardin mukaan Italiassa on tehty useita virheitä.

”Kun lääkärit saavat tartuntoja, se tarkoittaa sitä, ettei kaikki ole mennyt oikein eikä käytännön toimia ole toteutettu asianmukaisesti.”, hän sanoo La Stampa -lehdelle.

Ricciardin mukaan vakava virhe tehtiin myös siinä, ettei Kiinasta Italiaan saapuneita ihmisiä ole eristetty.

”Italia maksaa nyt siitä, ettei heitä eristetty. Italia esti Kiinasta tulevien lentojen laskeutumisen, mikä aiheutti sen, että nämä ihmiset tulivat Italiaan muuta kautta. Esimerkiksi Ranska, Saksa ja Britannia eivät pysäyttäneet suoria lentoja Kiinasta, vaan Kiinasta tulleet laitettiin heti karanteeniin. ”

Korona-tartunnan saaneita on Italiassa tämän hetken tietojen mukaan 150. Vielä sunnuntaiaamuna puhuttiin alle 80 tartunnan saaneesta. Virus vaati kolmannen kuolonuhrin sunnuntaina iltapäivällä. Italialaismediassa korostetaan kuitenkin, että menehtynyt oli sairaalahoidossa syövän takia.

Lue myös:

Italian pääministeri Giuseppe Conte myönsi televisiohaastattelussa sunnuntaina, että tartuntojen raju etenemisvauhti yllätti maan hallituksen.

”Olemme testanneet 4 000 ihmistä. Euroopan maista olemme tehneet eniten kontrolleja ja se voi olla yksi syy siihen, että todettuja korona-tapauksia on Italiassa nyt näin paljon. Ei ole poissuljettua, että tartuntojen määrä myös muissa maissa kasvaa”, hän sanoi.

Italian hallituksen ja terveysviranomaisten hätäkokous päätti viikonloppuna eristää 11 kuntaa Lombardiassa ja Venetossa. Eristelylle alueelle meneminen tai sieltä poistuminen on kiellettyä rangaistuksen uhalla. Alueella on erityksissä noin 50 000 ihmistä.

Lue seuraavaksi: