Oulun käräjäoikeus on asettanut vakuustakavarikkoon WinCapitan pääsponsoreiksi epäiltyjen kahden miehen omaisuutta yhteensä noin 2,1 miljoonan euron arvosta. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Käräjäoikeus perustelee turvaamistoimea sillä, että kaksikkoa on syytä epäillä kolmesta vakavasta rikoksesta: törkeästä petoksesta, törkeästä veropetoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Takavarikko liittyy pyramidihuijaus Wincapitan esitutkintaan, jonka mukaan valuuttakauppana markkinoitu sijoitustoiminta olikin pelkkä kupla.

Oikeuden pöytäkirjojen mukaan kaksikko oleilee parhaillaan Thaimaassa epäillyllä petosrikoksella hankittu omaisuus mukanaan. Kumpikin mies on vangittu poissaolevana jo toukokuun 26. päivänä.

WinCapitaan tai sen edeltäjiin on sijoittanut vuosina 2003-2008 kaikkiaan noin 10 000 ihmistä yhteensä noin 97 miljoonaa euroa. Heistä noin 800 on tehnyt rikosilmoituksen.

Oulun käräjäoikeus on käsitellyt kolmisenkymmentä vastaavaa turvaamistointa, joissa on asetettu vakuustakavarikkoon asianomistajien omaisuutta yhteensä yli kuuden miljoonan euron arvosta.

Savon Sanomien mukaan WinCapitan nimellä maaliskuussa tänä vuonna päättynyt sijoitustoiminta alkoi jo vuonna 2003 Giiclubin nimellä.