WinCapita-pyramidihuijauksen uhrien tuoreet kommentit paljastavat, että moni klubilaisista uskoo yhä klubin toiminnan olleen rehellistä. Seinäjoella pidettiin eilen salainen WinCapita-osakkaiden kokous, johon osallistui Ilkka-lehden mukaan noin 200 ihmistä.

Tilaisuutta varjeltiin visusti medialta, mutta Kaleva onnistui saamaan kommentit yhdeltä tilaisuuteen osallistuneista. Kommentit paljastavat, että ikävien tosiasioiden kieltäminen on yhä päällä huijattujen piirissä.

– Sanoisin, että tässä on kyse ajojahdista. WinCapita on toiminut rehellisesti, toisin kuin eräät muut tahot, Luumäeltä kotoisin oleva Kari Lahtinen sanoi lehdelle.

Lahtinen kertoi kokouksen pyrkivän selvittämään jäsenkunnalle, missä tällä hetkellä mennään.

Kommentti tuntuu oudolta sen valossa, että tammikuun loppupuolella KRP tiedotti esitutkinnassa varmistuneen, ettei WinCapita ole käynyt valuuttakauppaa. Myös WinCapita-huijauksen pääepäilty Hannu Kailajärvi myönsi poliisille, ettei klubilaisten käyttämä ohjelma ole osoittanut todellisia valuuttakauppoja.

Lahtinen totesi kokouksen sujuneen turvatoimien ansiosta rauhallisesti.

– Seinäjoki valittiin kokoontumispaikaksi, koska tällä seudulla WinCapita -toiminta on ollut hyvin aktiivista. Edellinen tilaisuus pidettiin Kouvolassa muutama viikko sitten. Tuolloin paikalla oli myös Yle kameroineen. Ohjelma tuli siinä määrin leikeltynä ulos, että katsoimme nyt parhaaksi kokoustaa ilman julkista sanaa, Lahtinen sanoi lehdelle.

Tähän mennessä poliisi on saanut WinCapita-huijauksen vahingonkärsijöiltä noin 1 300 rikosilmoitusta, joista Uudeltamaalta on tullut 18 prosenttia, Pohjois-Savosta 17 prosenttia ja Pohjois-Pohjanmaalta 13 prosenttia.

Päätekijänä pidetty Hannu Kailajärvi pidätettiin Ruotsissa 12. joulukuuta. Kailajärvi istuu parhaillaan vangittuna Oulun vankilassa.