Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkaa perua kahdenkeskisen tapaamisensa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa Asovanmeren konfliktin vuoksi. Trump kertoo asiasta The Washington Post -lehden laajassa haastattelussa.

Venäjä tulitti sunnuntaina ukrainalaisaluksia ja otti kolme Ukrainan alusta haltuunsa Asovanmerellä. Venäjä syyttää Ukrainan aluksia laittomasta rajanylityksestä miehittämänsä Krimin niemimaan lähistöllä.

Trumpin ja Putinin on määrä tavata viikonloppuna G20-kokouksessa Buenos Airesissa. Venäjän ja Yhdysvaltain presidenteille oli kokouksen oheen suunniteltu kahdenkeskinen tapaaminen.

”Ehkä minulla ei edes ole sitä kokousta”, Trump sanoo WP:n haastattelussa ja korostaa, että hän saa Asovanmeren tapahtumista täyden selvityksen.

Trumpin mukaan Venäjän aggressio on huolenaihe myös yhdysvaltalaisille.

”En pidä tästä aggressiosta ollenkaan. Todellakaan. Ja ihan muuten vain, eurooppalaistenkaan ei pitäisi pitää siitä. Ja Saksan ei pitäisi pitää siitä”, Trump totesi ja arvosteli Saksaa siitä, ettei se käytä Naton sääntöjen edellyttämää summaa puolustukseensa.

LUE LISÄÄ:

Varoitus Virosta: Täysi sota voi alkaa Ukrainassa hetkenä minä hyvänsä

Venäjä laittoi pidätetyt ukrainalaiset televisioon – Ukrainan komentaja: Valetta

Nytkö löytyi selitys Venäjän käytökselle? – ”Käynnissä suora hyökkäys Ukrainaa vastaan”

Natolta täysi tuki Ukrainalle – ”Ukrainassa on käynnissä sota, Venäjän vetäydyttävä”

Tutkija Ylellä: Venäjällä käynnissä käänne – Vladimir Putinin luku on huono ja se voi näkyä Ukrainassa