Ydinvoiman vastainen marssi keräsi Helsingin keskustaan lauantaina satoja ihmisiä. Suomen luonnonsuojeluliiton, Luonto-Liiton ja Greenpeacen organisoimalla mielenilmauksella vaadittiin uusien ydinvoimalahakemusten hylkäämistä ja tehokkaita energiansäästötoimia.

Poliisin arvion mukaan rauhallisesti sujuneeseen mielenosoituksen osallistui ainakin 500 ihmistä. Järjestäjät laskivat osallistujamääräksi noin 700. Ydinvoimakampanjasta vastaava Janne Björklund Suomen Luonnonsuojeluliitosta on tyytyväinen osanottoon.

–Päällimmäiseksi ajatukseksi jäi, että paikalla oli ihmisiä useista kansanliikkeistä ympäri Suomen ja vaadittiin lisäydinvoimahankkeista ja uraanikaivoksista luopumista, Björklund summasi.

Lisäksi mielenosoittajat tahtovat, että ydinvoima- ja uraanikaivoshakemuksista järjestettäisiin kansanäänestys. Marssi lähti liikkeelle yhdeltä iltapäivällä eduskuntatalolta, ja se päättyi Kolmen Sepän patsaalle. Osallistujilla oli mukanaan noin tuhat kiloa keltaisia "uraanikiviä".

–Tällä haluttiin kuvata nimenomaan sitä, että suomalaisissa ydinvoimaloissa tuotetaan sama määrä myrkyllistä jätettä viidessä minuutissa, Björklund kertoo.