Yhä useampi Volvo valmistuu jatkossa yhtiön Kiinan tehtaissa, todetaan Volvon lähettämässä tiedotteessa.

Volvo on esitellyt Kiinassa uuden tuotantostrategian, jossa kapasiteettia lisätään ja Kiinasta kehitetään kansainvälinen valmistus- ja vientikeskus, joka vastaa uusien automallien kasvavaan kysyntään Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasian-Tyynenmeren alueella.

Volvo valmistaa skaalautuvaan tuotearkkitehtuuriin (SPA) perustuvia S90-sarjan huippumalleja Daqingin tehtaalla Heilongjiangin provinssissa Pohjois-Kiinassa. Uuden S90 premium-sedanin tuotanto siirretään tulevaisuudessa Euroopasta Kiinaan, todetaan tiedotteessa.

Yhtiö kertoi lisäksi, että tulevia 60-sarjan keskikokoisia SPA-autoja aiotaan valmistaa Chengdun tehtaalla, Szechuanin provinssissa Länsi-Kiinassa.

Suunniteltuja 40-sarjan autoja, jotka perustuvat kompaktiin moduuliarkkitehtuuriin (CMA), aletaan valmistaa tehtaalla, jota rakennetaan parhaillaan Luqiaossa, 350 kilometriä Shanghaista etelään.

Luqiaon tehtaan omistaa Zhejiang Geely Holdings, mutta sen toimintaa johtaa Volvo. Se valmistaa Volvon uusia 40-sarjan autoja, ja niiden lisäksi CMA-pohjaisia autoja uudelle Lynk & Co -merkille, jonka Geely Auto julkisti lokakuussa.

Volvon mukaan yhtiö valmistaa parhaillaan autoja kahdessa tehtaassa Euroopassa: Ruotsissa ja Belgiassa. Ruotsin tehdas Göteborgissa jatkaa 90- ja 60-sarjan SPA-autojen valmistusta, ja Gentin tehdas Belgiassa tuottaa tulevaisuudessa uuden 40-sarjan CMA-autoja.

Volvo on rakentamassa lisäksi uutta tehdasta USA:n Etelä-Carolinan osavaltioon. Se valmistaa myös uusia SPA-alustan autoja Yhdysvaltojen kotimarkkinoille ja vientiin.