Hallituspuolue kokoomuksen kannatus jatkaa laskuaan tänään torstaina julkaistussa Ylen kannatusmittauksessa.

Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta.

Kokoomuksen kannatus on Ylen gallupissa laskenut edelliskuusta reilun prosenttiyksikön 16,2 prosenttiin. Samaan aikaan ero ykkösenä olevaan oppositiopuolue sdp:hen on revennyt noin viiteen prosenttiyksikköön. Sdp:n kannatus nousi edellisestä mittauksesta reilun prosenttiyksikön ja on nyt 21,3 prosenttia.

LUE PÄIVÄN VAALIVALVOJAT-ANALYYSI: Petteri Orpon pelikirja sekosi totaalisesti

Aiemmin tällä viikolla julkaistussa Alman kannatusmittauksessa sdp:n kannatus oli samat 21,3 prosenttia, mutta kokoomuksen kannatus oli 18,1 prosenttia. Alman gallupissa ero ykkösen ja kakkosen välillä oli Ylen gallupia maltillisempi 3,2 prosenttiyksikköä. LUE LISÄÄ: Alma-gallup: Kokoomus putosi 3,2%:n takamatkalle – puoluesihteeri: ”Odotettua, kilpistyy yhteen tekijään”

Yle huomauttaa, että Petteri Orpon johtaman kokoomuksen kannatuslukema on heikoin noteeraus neljään vuoteen. Se on myös alhaisin lukema koko Orpon johtajakaudella.

LUE PUHEENVUOROSTA: Kaija Ahtela: Kokoomus kompuroi tilanteesta toiseen - veroale ja autot eivät nyt uppoa

Eniten kannatustaan on kasvattanut perussuomalaiset, joka saa nyt 13,3 prosentin kannatuksen. Tämäkin luku on suurempi kuin Alman gallupissa, jossa siinäkin nouseva perussuomalaiset sai 11,2 prosentin kannatuksen.

Samaan aikaan vihreiden kannatus on Ylen gallupissa laskenut edellisestä mittauksesta lähes prosenttiyksikön ja on nyt 13,7 prosenttia. Alman gallupissa vihreillä oli pienoista nousua ja kannatus oli 13,2 prosenttia.

Ylen kannatustutkimuksen tehneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo Yle Uutisille, että kokoomuksesta vuotaa kannattajia perussuomalaisiin, mutta eniten kokoomuksessa käy kato vihreiden suuntaan.

VAALIVALVOJAT: Näkökulma: Löytävätkö Antti Rinne ja Petteri Orpo toisensa 15.4.2019? – ”Ensitreffit alttarilla”

Pääministeripuolue keskustan syöksykierre jatkuu. Puolue saa 14,1 prosentin kannatuksen, mikä on 1,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellismittauksessa.

LUE MYÖS:

PS-ilmiö vahvistuu HS-gallupissa – Sipilän hallituksen kannatus enää 34,3%