Ylen urheilutoimitus on ottanut poikkeuksellisen voimakkaasti kantaa toisen median, tv-kanava Nelosen, uutisointiin Palloliiton puheenjohtajavaaleista.

Pertti Alaja valittiin sunnuntaina Palloliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Nelonen nosti viime viikolla esiin Alajan historian varjopuolet, vuonna 1998 tulleen lahjustuomion ja liiton luottokortin käyttöön liittyneet epäselvyydet.

Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu kertoo kirjoituksessaan, että myös Ylelle tuli muutama viikko sitten yhteydenotto samasta aiheesta. Yle ei antanut Alajan historialle huomiota uutisoinnissaan, koska ”molemmat tapaukset on käsitelty ja uutisoitu puhki jo vuosia sitten, ja rangaistuksetkin suoritettu”.

–”Kapinaleirin” iloksi Nelosen uutiset päätti kuitenkin tehdä Alajan vanhoista virheistä jutun muutama päivä ennen vaalia. Lopputuloksena syntyi juttu, jonka tarkoitusperiä on kummasteltu laajasti, Krapu syyttää.

Krapun kirjoituksesta on sittemmin poistettu kohta, jossa hän väitti Nelosen uutisten luovuttaneen toimituksellista päätösvaltaa mainitulle ”kapinaleirille” eli Alajan vastustajille. Yle on myös julkaissut Nelosen uutisten vastineen Yle Urheilun kirjoitukseen.

–Nelosen uutisten vastaava päätoimittaja Eero Hyvönen kiistää Marko Krapun aiemman väitteen siitä, että toimitusta olisi ohjailtu Pertti Alajaan liittyvän jutun yhteydessä. Hyvönen kertoo, että idea uutisoinnista syntyi toimituksen sisällä. Hyvösen mukaan vuosien takaisten asioiden uudelleen esiin nostaminen oli perusteltua, vastineessa todetaan.