Helsingin poliisi on käynnistänyt selvityksen rikoskomisario Pekka Hätösen tilanteesta, kertoo Yle.

Hätönen on tutkinnanjohtajana kolmen poliitikon jutussa. Juha Mäenpäätä (ps) epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Päivi Räsäsen (kd) ja Hussein al-Taeen (sd) osalta selvitetään, onko heitä syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

LUE MYÖS: Poliisilta päätös: Perussuomalaisten kansanedustajan eduskuntapuheesta esitutkinta

Rikoskomisario Hätönen oli ehdolla viime kunnallisvaaleissa vihreiden listoilta Espoossa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvosteli tilannetta rajusti Uuden Suomen haastattelussa.

LUE LISÄÄ: Jussi Halla-aho: ”Härskiä politikointia” – Perussuomalaiset estäisi kansanedustajan syytesuojan murtamisen

Ylen mukaan Helsingin poliisilaitoksen päällikkö Lasse Aapio on käynnistänyt selvityksen tilanteesta tänään aamulla.

”Kielteistä palautetta on tullut sähköpostiini ihan tavallisilta kansalaisista. Olen käynnistänyt selvityksen tästä tilanteesta”, poliisipäällikkö Lasse Aapio toteaa Ylelle.

Hätönen on kertonut aiemmin julkisuudessa, ettei kuulu enää vihreisiin, mutta Aapio on saanut viestejä, joiden mukaan Hätönen on yhä puolueen jäsen. Aapion mukaan tätäkin asiaa selvitetään nyt. Hänen mukaansa nyt pohditaan jopa tutkinnanjohtajan vaihtamista.

Päivitys: Poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoi myöhemmin keskiviikkona Ylelle, että Hätönen saa jatkaa kansanedustajien jutuissa tutkinnanjohtajana, mutta hänen kanssaan keskustellaan toimintatavoista. Poliisin selvityksen mukaan Hätönen ei ole enää vihreiden jäsen.

Poliisilaitos varmistaa, ettei tutkinnanjohtaja yksin tee ratkaisuja kansanedustajiin kohdistuvassa tutkinnassa.

”Syyttäjä otetaan vahvasti mukaan tähän tutkintaan. Me varmistamme, että tässä tutkinnassa on useampi mielipide kuin vain yhden tutkinnanjohtajan”, Aapio sanoo Ylelle.

LUE LISÄÄ:

Poliisi: Hussein al-Taeen kirjoitukset yhä selvityksessä, syyteoikeus voimassa – ”Ilmiselvää juutalaisvastaisuutta”

Poliisi perussuomalaisten kansanedustajan esitutkinnasta: Äärimmäisen poikkeuksellinen tapaus