Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on tuomittu edustajakollegansa Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta sakkorangaistukseen. Muun muassa Yle kertoo paikan päältä käräjäoikeudesta, että oikeus määräsi Hakkaraiselle 45 päiväsakon rangaistuksen. Hakkaraisen kirjallinen tuomio valmistuu myöhemmin.

Hakkarainen joutuu maksamaan Ruohon oikeuskulut sekä 1400 euron korvaukset.

Hakkarainen tuomittiin syyttäjän hänelle hakemilla rikosnimikkeillä, mutta ei vankeusrangaistukseen, kuten syyttäjä oli vaatinut. Oikeus katsoi, että Hakkarainen oli ottanut Ruohoa kaulan takaa kiinni niskalenkkiotteella ja toisella kädellä vääntänyt tämän kasvoja niin, että sai suudeltua tätä, Yle kertoo.

Hakkarainen myönsi pian tapahtuman jälkeen julkisesti, että oli käynyt käsiksi Ruohoon. Rikos tapahtui eduskunnassa pikkujouluiltana, joskaan ei pikkujouluissa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi tapahtumasta Hakkaraiselle vakavan varoituksen ja samalla Hakkarainen itse jätti puolueen varapuheenjohtajuuden. Ryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo nyt Helsingin Sanomille, että tuomiosta ei seuraa Hakkaraiselle uusia kurinpitotoimia.

- Totesin jo silloin, että mahdolliset lisärangaistukset antaa tuomioistuin, Meri sanoo HS:lle viitaten aiempaan päätökseen.

Lue lisää: Näkökulma: Teuvo Hakkaraisen tuomio ja jatko kansanedustajana – näin sanoo laki

Lue myös:

Teuvo Hakkarainen tunnusti Veera Ruohon ”satuttamisen” – IL: Halla-aho pohtii seurauksia

Teuvo Hakkarainen luopuu varapuheenjohtajuudesta – PS-ryhmältä ”vakava varoitus”