Ylen ruotsinkielisten verkkosivujen mukaan Yle suunnittelee jopa 300 henkilötyövuoden leikkaamista vuoteen 2012 mennessä.

Toimitusjohtaja Mikael Jungner on kertonut uusista säästötavoitteista Yleisradion työntekijöille.

Ruotsinkielinen FST5-televisiokanava on lakkauttamisuhan alla, kun Yle tarkistaa säästötoimien yhteydessä kanavamääräänsä. Ylellä on nykyisin neljä tv-kanavaa: TV1, TV2, Yle Teema ja FST5. Kanavamäärän supistaminen neljästä kolmeen saatetaan suorittaa myös sulauttamalla yhteen FST5 ja kulttuurikanava Teema.

Ylen ruotsinkielisen sivuston mukaan Ylen täytyy kokonaisuudessaan säästää 31 miljoonaa euroa, josta ruotsinkielisen Ylen osuus on kaksi miljoonaa. Jungner ei ole luvannut FST5:n säilymistä, mutta ruotsinkielisille ohjelmille tulee hänen mukaansa jatkossakin löytymään tilaa muilta kanavilta. Myös ruotsinkielinen Radio Extrem tulee jatkamaan.

Ylen ruotsinkielisen toimialan johtaja Annika Nyberg Frankenhaeuser ei siksi pidäkään nyt esillä ollutta uutta mallia mitenkään mahdottomana.

-Tärkeintä on, että säilytämme oman suomenruotsalaisen tuotannon ja pohjoismaisen tarjonnan. Muusta tuontiohjelmistosta voimme tinkiä, Nyberg Frankenhaeuser sanoi Svensk Presstjänstille.

Yle oli pakotettu ryhtymään säästötoimenpiteisiin, koska hallitus päätti korottaa tv-maksua ensi vuodeksi vain kolmella prosentilla Ylen johdon vaatiman kuuden prosentin sijaan. Osa työntekijöiden vähennyksistä hoituisi vapaaehtoisilla lähtöpaketeilla ja eläkejärjestelyillä.

Ylen ruotsinkielisten nettisivujen mukaan Jungner myös ilmoitti kertovansa ensi helmikuussa onko halukas jatkamaan Yleisradion toimitusjohtajana. Jungner on ollut Yleisradion toimitusjohtajana vuodesta 2005 lähtien ja paikka on katkolla ensi keväänä.

Mahdollinen kanavauudistus täytyy vielä hyväksyä Ylen hallituksessa ja hallintoneuvostossa. Päätökset tehdään maaliskuussa 2010.