Perussuomalainen puolue selvittää tapahtumia niin sanotun Kansallismielisen liittouman ”kesäleirillä”, puoluesihteeri Simo Grönroos kertoo Yleisradiolle.

Sosiaalinen media on tällä viikolla kuhissut kansallismielisen ryhmän kesätapahtumasta, johon osallistui tapahtumasta julkaistujen kuvien perusteella muun muassa Tampereen perussuomalaisten hallitukseen kuuluva Seikku Kaita sekä Helsingin perussuomalaisten hallituksen varajäsen Karin Zeiger, Yle kertoo. Kansallismielinen liittouma kytkeytyy Suomen äärioikeistolaisiin järjestöihin.

LUE MYÖS: Ääniviestejäsi todella kuunnellaan – Suomalainen työntekijä HS:lle: ”Oli se jotenkin sairasta”

Sosiaalisessa mediassa on väitetty, että kesäleirillä olisi mahdollisesti harjoiteltu jousi- ja ilmakivääriammuntaa, jossa maalitauluina olisi käytetty suomalaisten ministereiden kasvokuvia.

”Kyllä tuo kuulostaa ongelmalliselta. Täytyy selvittää mistä on kyse, sitten vasta uskaltaa jyrkemmin kommentoida”, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos leiristä ja perussuomalaisten jäsenten läsnäolosta Ylelle.

Myös perussuomalaisten Tampereen kaupunginvaltuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Kaleva sanoo, että asiaan suhtaudutaan vakavasti.

”Pyydetään selvitystä, mikä on asianomaisten näkemys siitä, mitä on tapahtunut.”

”Tarkka pitäisi olla siitä, kenen kanssa kaveeraa”, hän sanoo.

Kansallismielisen liittouman julkaisemissa kuvissa maalitauluissa olevat kasvot on kuitenkin peitetty, joten väite ministerien kuvista on sosiaalisen median tulkintaa. Liittouman edustajat eivät halunneet kommentoida tapahtumia Ylelle.

Suojelupoliisi ei aiemmin kommentoinut asiaa Uudelle Suomelle. Valtioneuvoston ja Suomen ylimmän johdon turvallisuudesta vastaava yleisjohtaja Heikki Porola Helsingin poliisista kertoo Ylelle olevansa tietoinen sosiaalisen median keskustelusta.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen sanoo, että maalitauluharjoittelu poliisien kuvilla ei todennäköisesti täyttäisi rikoksen tunnusmerkistöä.

LUE MYÖS: Pääministeri Rinne tapasi al-Holin Isis-leirin suomalaisten lähipiiriä