Hallituspuolueissa sdp:ssä ja vasemmistoliitossa kiitetään pääministeri Sanna Marinin (sd) ilmoitusta, että sdp haluaa perua suunnitellut kulttuurileikkaukset.

Asiaa piti ensimmäisenä esillä vasemmistoliitto opetusministerinsä ja puheenjohtajansa Li Anderssonin suulla.

”On hienoa että hallituksessa on löytymässä tuki esityksellemme perua kulttuurialaa uhkaavat leikkaukset. Juuri nyt näyttää hyvältä, mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Kyseessä on valtava määrä työpaikkoja. Kovia kokenut ala tarvitsee nyt täydet edellytykset toipumiseen”, Andersson tviittaa.

”Hienoa! Kysyin kulttuurileikkauksista pari viikkoa sitten täysistunnossa Marinilta. Silloin hän vastasi, että hän toivoo eduskunnan löytävän asiaan ratkaisun. Toivon, että ratkaisu löydetään lisätalousarviossa. Eduskunnan vastuulle asiaa ei voi siirtää”, kansanedustaja Veronika Honkasalo (vas) tviittaa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski ottaa kantaa Yle Uutisten tietoihin, joiden mukaan sdp:ssä olisi tulkittu ”ilkeäksi tempuksi” tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk) tiedotus kulttuurileikkauksista. Opetus- ja kulttuuriministeriö julkisti aiemmin tällä viikolla tiedotteen, miten leikkaukset ovat kohdentumassa. Ylen mukaan sdp:ssä raivostuttiin tiedotuksesta. Iltalehden mukaan ministeri Kurvinen sivuutti pääministeri Marinin antaman suullisen ohjeistuksen asiasta.

Sdp:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kommentoi Demokraatille, aiemmin tällä viikolla, että oli Kurviselta ennenaikaista tiedottaa leikkauksista, kun prosessi on kesken.

”Ei Kurvinen tehnyt ilkeää temppua, vaan päin vastoin palveluksen kulttuurialalle kertomalla, miten karulla tavalla leikkaukset kohdentuvat, jos niitä ei peruta”, tviittaa sen sijaan Lohikoski.

Sdp:n kansanedustaja Maria Guzenina puolestaan tviittaa, että sdp:n linja on selkeä.

”Veivatkaa mitä veivaatte. Sdp haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan. Piste”, Guzenina linjaa.