SDP on selkeästi suosituin puolue Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa. Puolue on kasvattanut suosiotaan 0,9 prosenttiyksikköä aina 21,2 prosenttiin asti.

Kokoomuksen 19,8 prosentin kannatuksessa ei ole suurta muutosta, mutta keskustan alho näyttää helpottuneen hieman. Keskusta parantaa kannatustaan 1,2 prosenttiyksikköä 17,8 prosenttiin. Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turjan mukaan varttunut väki on innostunut kannattamaan keskustaa kenties hyvien talouslukujen johdosta.

Sinisen tulevaisuuden kannatus on huvennut hieman 0,8 prosenttiin. Turjan mukaan Uudenmaan ehdokasasettelu ratkaisee puolueen olemassaolon eduskuntapuolueena. Timo Soinin (sin.) ratkaisua poliittisesta tulevaisuudesta odotetaan yhä. Hän voisi äänillään vetää muitakin sinisiä eduskuntaan.

Perussuomalaisten suosio heikkenee 1,6 prosenttiyksiköllä 8,7:ään ja vihreiden 0,3 prosenttiyksiköllä 13,6:een. Turja ei juuri näe viimeaikaisilla kohuilla vaikutusta tässä mittauksessa. Julkisuudessa on kohistu perussuomalaiskansanedustajien asumisjärjestelyistä ja vihreiden puheenjohtajan tekemisistä. Turja huomauttaa, että vihreiden suosio on laskenut jo huhtikuusta lähtien.

Turjan mukaan SDP vie nyt kannattajia muista puolueista etenkin vihreistä, vasemmistoliitosta ja perussuomalaisista, missä voi osin olla kyse voittajan vankkureihin hyppäämisestä. Kyselyn tausta-aineiston perusteella edellä mainituista puolueista näyttää siirtyneen nimenomaan työväestöksi luokiteltuja kannattajia demareiden leiriin.

– Nyt voitaneen sanoa, että SDP on tällä hetkellä Suomen suosituin puolue. Demareiden kasvu tulee lähinnä peruskannattajakunnasta, sillä heidän suosio työväestön keskuudessa on kasvanut, Turja sanoo Ylelle.

Ylen mittauksessa vasemmistoliitto menettää kannatustaan lähes prosenttiyksikön 7,7:ään ja RKP:n suosio kasvaa prosenttiyksiköllä 4,3:een. Kristillisten kannatus pysyttelee lähes samoissa lukemissa ja on nyt 3,8 prosenttia.