Yle tiedottaa, että tekeillä on uusi MUUMI-sarja, jota odotetaan televisioon Ylen kanaville keväällä 2019.

Tiedotteen mukaan Yle ja tuotantoyhtiö Gutsy Animations ovat allekirjoittaneet sopimuksen siitä, että Yle osallistuu uuden MUUMI-sarjan tuottamiseen sekä esittää sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta. Lisäksi Ylellä on optio seuraavaan kahteen kauteen.

Ylen mukaan uusi MUUMI-sarja on ”kunnianhimoinen kansainvälinen hanke suomalaisten rakastaman taiteilijan Tove Janssonin kansallisaarteeksi kasvaneista tarinoista”. Gutsy Median toimitusjohtaja Marika Makaroff sanoo, että yhtiö haluaa jakaa kansallisaartemme myös muun maailman kanssa.

– Käymme keskusteluita merkittävien mediatoimijoiden kanssa Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa, joissa Muumien suosio vain kasvaa. Uskomme että Muumeilla on kansainvälistä vetovoimaa, etenkin nyt kun Toven filosofia ystävyydestä, suvaitsevaisuudesta ja rohkeudesta on tärkeämpää kuin koskaan, Makaroff sanoo.

Alustavan suunnitelman mukaan Muumit nähdään Ylellä keväällä 2019 parhaaseen katseluaikaan televisiossa sekä Yle Areenassa.

Muumit ovat olleet esillä lähiaikoina, sillä äskettäin huomiota herätti C-more-kanavan tempaus uudistaa perinteinen Muumilaakson tarinoita -sarja digiaikaan. Kanava halusi Muumit suoratoistopalvelunsa vetonaulaksi.

Lue myös: Muumit tekevät paluun televisioon – uudistettuna!