14 000 kävijää musiikin pariin houkutelleiden Seinäjoen Vauhtiajojen yleisömassat pakottivat myös viranomaiset toimiin, Yleisradio kertoo.

Aluehallintovirasto puuttui festivaalin turvaväleihin, paikalla ollut ylitarkastaja Esa Pihlajamäki kertoo Ylelle.

”Valtuuksiemme puitteissa annettiin määräys, että toiminnanharjoittajan täytyy kiinnittää enemmän huomiota yleisön ja asiakkaiden turvaväleihin tapahtumassa. Toiminnanharjoittaja kuitenkin ilmeisesti puuttui näihin”, Pihlajamäki kertoo.

Hänen mukaansa ongelmia aiheutti anniskelupaikkojen lisäksi lavan edusta, joka oli esillä myös viulisti Pekka Kuusiston tapahtumasta julkaisemassa kuvassa. Kuva lavan eteen kerääntyneestä yleisömassasta on herättänyt ihmetystä somessa, ja Kuusisto arvosteli tapahtuman järjestelyitä myös omassa päivityksessään.

Pihlajamäki kertoo Ylelle, että tapahtumassa yleisöllä olisi ollut riittävästi tilaa noudattaa turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia.

”Jos kuitenkaan asiakkaat eivät itse sisäistä, miten pitäisi toimia, niin toiminnanharjoittajan on aika vaikea saada kaikki täysin kuosiin. Kahden viikon päästä itämisaika on ohi. Sitten näemme, miten kaikki sujui”, ylitarkastaja kommentoi.

Alla Pekka Kuusiston Facebook-päivitys, joka on herättänyt keskustelua Vauhtiajoista.

Vauhtiajojen vastaava tuottaja Toni Ruohonen kommentoi, että festivaalialueen järjestelyt oli toteutettu viranomaisohjeiden mukaan. Järjestyksenvalvojat hajottivat ja purkivat kerääntyneitä massoja, hän kertoo Ylelle.

”Silloin jos oli akuuttia tungosta, järjestyksenvalvonta on puuttunut. Ihan ohjeistamalla, että pitäkää turvavälejä ja myöskin hajottamalla karkeasti sitä massaa”, Ruohonen kertoo.

LUE MYÖS: