Perussuomalaiset on kirinyt kokoomuksen ohi toiseksi suurimmaksi puolueeksi Ylen viimeisessä gallupmittauksessa ennen eduskuntavaaleja.

Yksikään puolue ei pääse Ylen mittauksessa yli 20 prosentin kannatuksen. Sama on ollut tilanne tuoreimmissa Alma Median ja Helsingin Sanomien gallupeissa.

Perussuomalaisten kannatus on noussut 1,2 prosenttiyksikköä 16,3 prosenttiin. Perussuomalaiset kerää nyt kannatusta etenkin niin sanotusta nukkuvien puolueesta. Puolueen kannatuksessa on ollut suurta vaihtelua eri mediayhtiöiden teettämien gallupien välillä, mutta yhteistä kaikille on perussuomalaisten kannatuksen nousutrendi.

Suurin puolue on yhä sdp 19 prosentin kannatuksella. Sen suosiosta on sulanut 1,1 prosenttiyksikköä.

Kokoomus on kolmantena 15,9 prosentin kannatuksella, keskusta neljäntenä 14,5 prosentin kannatuksella.

”Oli vaalivoittaja kuka tahansa, hallitusta on hankala alkaa muodostaa näillä numeroilla. Ainakin vaalien toinen sija on täysin auki. Sitä on tavoittelemassa kaksi tai kolme puoluetta”, Taloustutkimuksen Tuomo Turja sanoo Ylelle.

Ylen kysely on toteutettu 1.4.–9.4.2019. Gallupin tulosten virhemarginaali on 2,3 prosenttiyksikköä, joten muutokset mahtuvat virhemarginaalin sisään.

LUE LISÄÄ:

Tutkijat: Sdp voi vielä horjahtaa ja perussuomalaiset nousta kärkeen

”Tulossa 2000-luvun vilkkaimmat eduskuntavaalit” – Ennakkoäänestys päättyi, Helsingissä näkyy piikki

Kysely: Suomalaisilta tyrmäys Antti Rinteen ja Petteri Orpon sinipunalle – ”Halutaan joko porvarihallitus tai punavihreät”

Sdp:kin putosi alle 20 %:n Alman gallupissa – kokoomus menetti lisää, perussuomalaiset jatkoi nousuaan