Oppositiopuolueiden kannatus nousee yhä, ilmenee Yle tuoreesta gallupista. Hallituksen riveistä pääministeripuolue sdp on kääntänyt kannatuksensa nousuun.

Oppositiopuolue perussuomalaisten kannatus on noussut Ylen kyselyssä yhdellä prosenttiyksiköllä 20,6 prosenttiin. Hallituspuolue keskustan kannatus puolestaan on laskenut yhdellä prosenttiyksiköllä 11,6 prosenttiin. Tutkimuksen tehneen Taloustutkimuksen mukaan muutosten yhteneväisyys ei ole sattumaa.

”Ehkä vähän yllätti se, että perussuomalaisten kannatusnousu tulee noin selkeästi yhdestä puolueesta eli keskustasta”, tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo Ylellä.

Myös toisen suuren oppositiopuolueen kokoomuksen kannatus nousi. Puoluetta kannattaa nyt 17,4 prosenttia suomalaisista. Kokoomuksen kannatus nousi 0,6 prosenttiyksikköä, kuten myös sdp:n kannatus. Pääministeripuoluetta kannattaa nyt 16,9 prosenttia vastaajista.

Kaikki muut hallituspuolueet – vihreät, vasemmistoliitto, rkp – menettivät hieman kannatustaan.

Keskustan häkellyttävän alhainen gallupsuosio herättää huomiota etenkin siksi, että keskustalla on parhaillaan käynnissä puheenjohtajakilpailu, jollainen tyypillisesti nostaa kannatusta.

LUE MYÖS:

Boris Johnsonin tilanne pahentuu – BBC: Brexit-laki menossa nopeasti läpi

Postin temppu yllätti yrityspomot totaalisesti: ”Hävytöntä – Mistä tuulesta tämä työehtosopimus on revitty?”

Yllätyskäänne: Ex-pääministeri tukeekin Antti Kaikkosta – ”Heräsi halu vaikuttaa”