Suomen Yrittäjät toteaa, että ympäristöministeriön kaavailema velvoite sähköautojen latauspisteiden rakentamiselle toisi ”kohtuuttomia kustannuksia” pienille ja keskisuurille yrityksille ja pahimmillaan voisi johtaa jopa yritystoiminnan lakkauttamisiin.

LUE MYÖS:

Ympäristöministeriön lakiluonnos on lausuntokierroksella. Luonnoksessa sähköautojen latausmahdollisuuksia lisättäisiin merkittävästi.

LUE LISÄÄ:

”Pienyrittäjällä voi olla tapahtumapaikan pihassa 600 pysäköintipaikkaa. Pelkistä latauspisteistä voi tulla jo yli 100 000 euron kertalasku. Tässä ei ole järkeä”, sanoo Suomen Yrittäjien ekonomisti Sampo Seppänen tiedotteessa.

LUE MYÖS:

”Sääntely kohdistaisi ilmastopolitiikan kustannuksia kohtuuttomasti ja kustannustehottomasti yrityksille, joissa on parkkipaikkoja asiakkaiden autoja varten”, hän jatkaa.

”Ehdotamme, että esitysluonnoksen jatkovalmisteluissa jätetään vähintään mikroyritykset eli alle 10 henkilöä työllistävät yritykset velvoitteiden ulkopuolelle. Lopullinen poikkeamisraja tulee kuitenkin päättää vasta kattavien vaikutusarviointien jälkeen”, Seppänen esittää.

LUE MYÖS: