Ruotsissa on todettu yhteensä lähes 5500 koronatapausta. Viranomaiset ovat kertoneet tiedotustilaisuudessa, että yli 400 on tehohoidossa koronaviruksen takia Ruotsissa.

Luvut tarkoittavat, että uusia koronatapauksia on yli 500.

Yhteensä 282 ihmistä on kuollut covid-19-tautiin Ruotsissa, mikä on 43 ihmistä enemmän kuin eilen keskiviikkona.

Suurin osa kuolemantapauksista on sattunut Tukholman läänissä.

Ruotsi kielsi tiistaina kaikki vierailut vanhainkoteihin. Ruotsin kansanterveysvirasto Folkhälsomyndighetenin johtava epidemiologi Anders Tegnell sanoi tiedotustilaisuudessa olevansa huolissaan siitä, miten tartunnat ovat kasvaneet yli 70-vuotiaiden parissa.

Uusia tietoja on tullut vanhustenkodeissa tapahtuneista tartunnoista, mikä on Tegnellin mukaan "erittäin valitettavaa" ja se tulee nostamaan myös kuolleisuutta Ruotsissa.

Viranomaiset neuvoivat tiedotustilaisuudessa kaikkia, joilla on oireita, pysymään kotona ja välttämään sosiaalisia kontakteja. Yli 70-vuotiaiden osalta ohje on tiukempi ja kaikkien yli 70-vuotiaiden tulisi pysyä kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja.

Kaikkia ruotsalaisia kuitenkin kehotetaan pitämään huolta käsihygieniasta ja pitämään etäisyyttä toisiin kansalaisiin yhteiskunnassa. Lisäksi kehotetaan pidättäytymästä esimerkiksi juhlien järjestämisestä. Lisäksi tarpeetonta matkustamista kehotetaan välttämään.

LUE SEURAAVAKSI: