Yli sata viestiä naiselle lähettänyt mies vaati oikeutta purkamaan hänelle annetun lähestymiskiellon. Itä-Suomen hovioikeus ei kuitenkaan nähnyt syytä lähestymiskiellon purkamiseen, kertoo uutispalvelu Edilex.

Mies oli pari- ja kaverisuhteen päätyttyä lähettänyt naiselle useita epäasiallisia viestejä sekä yhtenä päivänä yli sata Facebook- ja WhatsApp-viestiä. Hovioikeuden mukaan viestit olivat laadultaan sellaisia, että ne olivat omiaan aiheuttamaan ahdistusta naisessa.

Mies vaati lähestymiskieltoa peruttavaksi, koska nainen oli kieltänyt häntä lähettämästä viestejä vasta sen päivän jälkeen, kun mies oli lähettänyt naiselle yli sata viestiä. Hovioikeus kuitenkin viestien olleen häirintää, ja naisen oikeudelle toimittamista viesteistä kävi ilmi kielteinen suhtautuminen miehen viesteihin.

Miehen mukaan lähestymiskiellolla oli kielteinen vaikutus hänen opintoihinsa ja työllistymiseensä, mutta hovioikeuden mukaan nämä seikat eivät antaneet aihetta arvioida asiaa toisin. Hovioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.