Presidenttiehdokas Donald Trump vaarantaa puheillaan Yhdysvaltain turvallisuuden, todetaan Yhdysvaltain puolustushallinnosta eli Pentagonista BBC:n mukaan.

Pentagonin mukaan Trumpin vaatimus maahantulokiellosta kaikille muslimeille tukee ääri-islamistista terroristijärjestö Isisiä. Pentagonin lehdistösihteeri Peter Cook sanoo, että Trumpin lausunto ”vahvistaa Isisin narratiivia” eli kertomusta.

– Kaikki, mikä vahvistaa Isisin tarinaa ja asettaa Yhdysvallat islaminuskoa vastaan on paitsi arvojamme vastaan myös haitaksi kansalliselle turvallisuudelle, Cook sanoi.

Trump, joka perustelee vaatimustaan ääri-islamistisen terrorismin pelolla ja kansallisella turvallisuudella, voikin siis Pentagonin mukaan saavuttaa vastakkainasettelua yllyttävällä lausunnollaan täsmällään päinvastaisen vaikutuksen.

Aiemmin Trumpin vaatimuksen tuomitsi Valkoinen talo, jonka mukaan republikaanien ehdokas Trump ei ole sovelias presidentiksi ja muiden puolueen ehdokkaiden tulisi ilmoittaa, etteivät tue tämän presidenttiyttä.

Trumpin puheiden taustalla ovat sekä Pariisin iskut että San Bernardinon ammuskelu, joissa molemmissa tekijöitä epäillään radikaali-islamisteiksi.