Valmet Automotive käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta. Valmet Automotive on antanut tänään neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla.

Syynä ovat toimialan viimeaikaiset muutokset, jotka lisäävät tarvetta autotehtaan toiminnalliseen ja tuotannolliseen joustavuuteen. Neuvottelujen perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt ja ne koskevat kaikkia tuotannossa ja tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä työntekijöitä ja toimihenkilöitä. Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Tarve suurempaan joustavuuteen tarkoittaa autotehtaan loppuvuoden 2019 tuotannon vähentämistä suunnitelmallisesti. Tilanne johtaa tuotannolliseen ja taloudelliseen sopeutustarpeeseen, jonka arvioidaan kestävän tammikuuhun 2020 asti. Tämän jälkeen tilauskannan odotetaan palaavan suunnitellulle tasolle.

Henkilöstön tilapäinen vähentämistarve vastaa loppuvuoden 2019 aikana noin 260 henkilötyövuotta. Sopeutusuhka koskee kaikkia tehdashenkilöitä sekä tuotannossa ja tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä toimihenkilöitä. Sopeutustarve ei koske Salon akkutehdasta.

Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia, joten yhteistoimintalain mukaan neuvotteluvelvoitteen pituus on kaksi viikkoa. Tavoite on löytää yhdessä henkilöstön edustajien kanssa henkilöstön asemaan mahdollisimman vähän vaikuttavat ja toiminnan jatkuvuudelle parhaat ratkaisuvaihtoehdot.

Valmet Automotive on ollut suuressa nosteessa, mihin nähden tuore uutinen on yllättävä. Valmet Automotive murskasi vuonna 2017 tuotantoennätykset ja kertoi viime vuonna palkkaavansa Uudenkaupungin tehtaalleen tuhat ihmistä lisää.

Vielä tämän vuoden huhtikuussa Valmet Automotive kertoi tarvitsevansa tänä vuonna noin tuhat uutta työntekijää Salon akkutehtaan ja Uudenkaupungin autotehtaan tarpeisiin. Yritys on aikonut käynnistää akkujen kokoonpanon Salossa tänä vuonna.

LUE LISÄÄ:

Vakka-Suomessa työttömyysaste alitti kriittisen rajan - autotehdas hakee kiivaasti uutta työvoimaa muualta

Toimitusjohtaja meni vaihtoon – Uudenkaupungin autotehtaan ”pelastaja”: Pakkasen puolella ollaan

Autotehdas palkkaa nyt vauhdilla maahanmuuttajia – Juha Sipilä kehuu

LUE SEURAAVAKSI:

Liitto lyö pöytään työnantajien 6,5 miljardin euron kiky-hyödyn: ”Tästä vaietaan tietoisesti – talkoot ovat ohi”

Palkkakierros alkaa – Rajuin riita tulee hoitajista? ”Melko kallis pyöröovi, kun 40 000 ammattilaista on lähtenyt”

Yllättävä takaisku Uudenkaupungin autotehtaalla: Yt:t käyntiin – satoja työvuosia vähenee

Antti Kaikkonen: ”Torjun Kokoomuksen näkemyksen Nato-kysymyksessä”

Kimmo Kiljunen pöyristyi – Nyt nuorille vastaa liittopomo: ”Eläkkeiden leikkaaminen olisi edesvastuutonta”

Johnson laukaisi raivon – Tutkija brexit-skandaalista Ylelle: ”Poliittisen järjestelmän hermoromahdus”

EU:lta tuli täystyrmäys, mutta Anne Bernerin kevytautolaki osui jo: ”Mopoautoja ei käytännössä myydä enää lainkaan”