Kokoomusnuorten kohutulle tavoiteohjelmalle kasvot antanut Susanna Koski ei ollut valmistelemassa linjauksia.

–Puheenjohtaja Koski ei ole kirjoittanut tavoiteohjelmastamme sanaakaan. Hänestä tuli liiton puheenjohtaja vasta sen jälkeen, kun tavoiteohjelma oli jo kirjoitettu, kokoomuksen liittohallituksen jäsen Mikko Laakso kertoo Puheenvuoron blogissaan.

–Puheenjohtaja (Susanna Koski) ei ole kirjoittanut tavoiteohjelmaa, vaan sitä kirjoitti ennennäkemättömän suuri joukko tavallisia suomalaisia nuoria ihmisiä, jotka ovat todella huolissaan isänmaan tulevaisuudesta, oululainen kokoomusnuori Jukka Romppainen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Laakso kertoo toimineensa kokoomusnuorten talouspoliittisen ohjelman luonnostelleen työryhmän puheenjohtajana, joten hän on nähnyt paperiin johtaneen syntyprosessin läheltä.

–On totta, että tavoiteohjelman 2014 linja saattaa vaikuttaa radikaalilta suomalaisessa poliittisessa keskustelussa - mutta se on juuri tarkoituksemmekin, Laakso kommentoi tavoiteohjelman synnyttänyttä kohua.

Kohuohjelma valmisteltiin työryhmissä, joita johtivat liittohallituksen jäsenet. Jäsenlista löytyy kokoomusnuorten verkkosivuilta.

–Tavoiteohjelma oli liittohallituksen esitys liittokokoukselle, kokoomusnuorten pääsihteeri Anssi Murtonen sanoo Uudelle Suomelle.

Tavoiteohjelmaa valmisteltiin alkuvuoden aikana järjestön liittohallituksen ja varatoimisen puheenjohtajan Ville Sipiläisen johdolla, kertoo kokoomuksen järjestöjulkaisu Nykypäivä.

Tavoiteohjelmassa kokoomusnuoret haluaisivat muiden muassa poistaa lakipykälän, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan, luopua nykymuotoisesta kehitysavusta ja kiintiöpakolaisista. Kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja Wille Rydman tyrmäsi tiistaina kokoomusnuorten kohua herättäneiden linjausten saaman rajun kritiikin.