Nova Groupin pesänhoitaja, asianajaja Pekka Kokko paljasti Uudelle Suomelle yllättävän käänteen kansanedustaja Marja Tiuran (kok.), konkurssiyhtiö Nova Groupin ja huonekaluliike Maskun muodostamasta sekasotkusta.

Kokon mukaan sekä Tiura että Nova Group ovat maksaneet Tiuran huonekaluostokset Maskulle.

-Voin kertoa tästä asiasta neljä faktaa. Yksi: Nova Group on maksanut laskun Maskulle. Kaksi: Tiura on myös maksanut laskun Maskulle. Kolme: Masku on hyvittänyt ylimääräisen laskun Nova Groupille. Neljä: Nova Groupilla ei ole saatavia Tiuralta, Kokko kertoo Uudelle Suomelle.

Näin ollen sekä Nova Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Arto Merisalon väite siitä, että Nova maksoi Tiuran huonekalut, että Tiuran vakuuttelu itse maksamisesta pitävät paikkansa.

Maskun omistaja Toivo Sukari kertoi tänään Iltalehdessä, että Tiuran huonekalut oli alun perin tarkoitus laskuttaa Nova Groupin kautta. Iltalehden tietojen mukaan Tiura itse otti myöhemmin yhteyttä sekä Novaan että Maskuun ja toivoi voivansa hoitaa maksun suoraan huonekaluliikkeelle.

Tiuran mukaan Nova Group halusi toimia huonekalukauppojen välikätenä, mutta hän ei suostunut järjestelyyn.

Pesänhoitaja Kokolla ei ole tietoa, kumpi maksoi laskun ensin.

-Nova maksoi laskun elo- tai syyskuussa 2008. Sitä kukaan ei ole sanonut, milloin Tiura maksoi laskunsa. Minulla ei ole syytä epäillä, ettei Tiura olisi maksanut, koska Masku hyvitti laskun Novalle.

Iltalehden mukaan Tiura suoritti maksun Maskulle marraskuun lopussa 2008, useita kuukausia ostotilanteen jälkeen.

Kokko pyysi alun perin Tiuralta selvitystä Novan tileissä olleesta Masku Kalustetalo Oy:n laskusta. Tiura selvitti asian konkurssipesälle jo elokuussa.

-Olen saanut Maskulta ja Tiuralta selvityksen, että Tiura on maksanut laskun Maskulle. Se tyydyttää minua. Pesää kiinnosti vain se, onko sillä saatavia Tiuralta vai ei, selittää Kokko.

Pesänhoitaja ei ota kantaa siihen, mistä epäselvyys Tiuran laskun maksajasta johtuu tai liittyykö epäselvyyksiin rikosta.

-Tämä asia meni pesän kiinnostuksen ohi aikoinaan tosi nopeasti, kun ilmeni, ettei saatavia ollut, Kokko sanoo.

Onko Marja Tiura toiminut hyväksyttävästi huonekaluasiassa? Vastaa täällä.