Keskusta siirtää kokousta, jossa puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän on määrä päättää uudesta valtiovarainministeristä. Alun perin kokouksen oli määrä olla huomenna sunnuntaina.

”Keskustan ministerivalintakokouksen ajankohta siirtyy sunnuntailta. Uudesta ajankohdasta ilmoitetaan mahdollisimman pian”, keskusta kertoo tiedotteessaan eikä puolueesta kommentoida asiaa sen enempää.

Vain hieman ennen tiedotetta eilen perjantaina valtiovarainministerin paikalta eronnut Katri Kulmuni ilmoitti haluavansa jatkaa keskustan puheenjohtajana.

”Keskustan puoluekokous valitsee puheenjohtajan - olen käytettävissä. Keskustan puoluekokous valitsi minut puolueen puheenjohtajaksi Kouvolassa. Puoluekokousväki on antanut minulle luottamuksen ja vain se voi ottaa sen minulta pois. Keskustan puheenjohtajaa ei valitse kukaan muu kuin mahtava kenttäväkemme. Jos keskustan puoluekokousedustajat haluavat, että jatkan työtäni keskustan puheenjohtajana yhteisten arvojemme ja keskusta-aatteen pohjalta, niin olen käytettävissä myös Oulun puoluekokouksessa”, hän kirjoittaa Facebookissa.

Mediatietojen mukaan Kulmuni kertoi aikeistaan keskustan puoluehallitukselle aikaisemmin lauantaina.

Poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen pitää mahdollisena, että Kulmunin ilmoitus tarkoittaa sitä, että hän vaihtaa jälleen paikkaa elinkeinoministeri Mika Lintilän kanssa. Kulmuni hoiti elinkeinoministerin salkkua ennen nousuaan keskustan puheenjohtajaksi ja Lintilä oli tuolloin valtiovarainministeri.

”Kulmuni haluaa jatkaa keskustan puheenjohtana syksyn puoluekokouksessa. Tällöin olisi esimerkiksi mahdollista, että Lintilä & Kulmuni vaihtavat jälleen paikkoja ja kepun hallituksessa pysymisestä tulee keskeinen neuvotteluvaltti syksyn budjettiriiheen”, Ronkainen kommentoi Twitterissä.