Husin hallitus esittää sairaanhoitopiirin uudeksi toimitusjohtajaksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaa Matti Bergendahlia. Hallitus päätti asiasta äänestämällä kokouksessaan maanantaina.

Bergendahl on toimitusjohtajakisan yllätysnimi. Mediuutiset kertoi aiemmin, että hänen nimensä ei ollut mukana Husin 23.8. julkaisemalla kahdentoista hakijan listalla.

Syyskuun alkupuolella Mediuutiset sai tietoonsa, että Bergendahl olisi hakijoiden joukossa. Lehti ei kuitenkaan tavoittanut Bergndahlia vahvistamaan tietoa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin viestinnästä kerrottiin Mediuutisille, että tieto ei pidä paikkaansa. Viime viikolla, kun Bergendahlin nimi tuli julki, sairaanhoitopiiri kertoi olleensa Husin julkisuuteen antamien tietojen varassa.

Dosentti Bergendahl, 55, on koulutukseltaan lastentautien erikoislääkäri ja toiminut sairaanhoitopiirin johtajana VSSHP:ssä vuodesta 2020 alkaen.

Realia Group -konsernin toimitusjohtajana Bergendahl toimi vuosina 2015–2019, Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2005–2014 ja Mehiläisen emoyhtiö Ambea-konsernin eri johtajaviroissa vuosina 2007–2014.

Hallitus esittää Bergendahlin valintaa valtuustolle, joka kokoontuu päättämään asiasta 7.10.

Toimitusjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Juha Tuominen jäi elokuussa työkyvyttömyyseläkkeelle.