Presidenttipeliin on pulpahtanut mukaan uusi nimi: ex-ministeri ja kokenut liike-elämän vaikuttaja Christoffer Taxell (r.). Yllättävää on se, että ilmoille Taxellin nimen on heittänyt keskustan ex-ministeri Tytti Isohookana-Asunmaa, joka perustelee ehdotustaan Uudelle Suomelle. Isohookana-Asunmaan mielestä Taxell voisi olla keskustan ja rkp:n yhteinen ehdokas.

- Keskustalla on ollut perinteinen yhteistyö rkp:n kanssa. Hän [Taxell] voisi olla tällainen liberaali keskustaehdokas, kun Niinistö mielletään oikeistolaiseksi ehdokkaaksi ja vasemmisto vielä hakee ehdokastaan, Isohookana-Asunmaa kommentoi.

Keskustan ex-ministeri heitti Taxellin nimen ilmoille alun perin Verkkoapilan kartoituksessa, jossa keskustalaisilta kyseltiin nimiä vuoden 2012 presidentinvaaleihin. Isohookana-Asunmaan mielestä nyt on etsittävä paljon hyviä nimiä ja tehtävä ehdotuksia.

- Taxellilla on pitkä kokemus ministerinä, kansanedustajana ja puoluejohtajana. Hänen kannanottonsa ovat olleet perusteltuja ja tärkeistä aiheista. Hän taitaa ulkopolitiikan ja EU-politiikan ja tuntee suomalaisen yhteiskunnan. Hänellä on myös vahva elinkeinoelämän näkemys ja hän on ollut mukana myös yliopistomaailmassa, Isohookana-Asunmaa luettelee Taxellin vahvuuksia.

Taxell toimii nykyään muun muassa Finnairin ja Stockmannin hallituksen puheenjohtajana. Isohookana-Asunmaan mielestä Taxell on parhaimpien ehdokkaiden joukossa Niinistön rinnalle presidenttipeliin.

Uusi Suomi ei tavoittanut Taxellia kommentoimaan asiaa.

Keskustalaisista presidenttiehdokkaiksi on ehdoteltu Anneli Jäätteenmäkeä, Paavo Väyrystä ja Seppo Kääriäistä. Näistä Isohookana-Asunmaa nostaa esiin Kääriäisen, jolla hänen mukaansa on vaadittavat ansiot ja lisäksi myös karismaa.

Jäätteenmäen kantovoimaan Isohookana-Asunmaa ei usko, koska viime presidentinvaaleissa Jäätteenmäki tuki vahvasti Niinistöä.

- Olisi erikoista, jos hän nyt asettuisi Niinistön kilpailijaksi.

Väyrynen on yrittänyt presidentiksi useaan otteeseen. Isohookana-Asunmaa uskoo, että Väyrynen "olisi ihan ok" tälläkin kertaa.