SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ovat käyneet kiivasta väittelyä yrittäjistä sunnuntaina Twitterissä.

Sanaharkka sanoi alkunsa Elorannan kommentista, joka liittyy Ylen uutiseen ongelmista irtisanomisessa. Uutisessa neljä eri yrittäjää kertoo miksi he päätyivät sanomaan alaisensa irti henkilökohtaisella perusteella. Yrittäjät nostavat esiin muun muassa valehtelun työtä hakiessa, asioiden pimittämisen ja asiattoman käytöksen.

”Osaamisesta vaikuttaa olevan yrittäjillä pulaa, on kyse sitten rekrytoinnista tai lainsäädännöstä. Lainmuutos ei niihin auta”, Jarkko Eloranta kommentoi uutista.

Pentikäinen vastaa tähän sanomalla, että Eloranta löytää aina vikaa yrittäjistä.

”Ei ole ihme, että lähes jokainen yrittäjyyttä edistävä uudistus pysähtyy Hakaniemen seinään. Yksikään yrittäjä ei ole täydellinen mutta ei myöskään kaiken pahan alkujuuri.”

Eloranta puolestaan syyttää Pentikäistä ay-liikkeen mustamaalaamisesta.

”Kerron, mikä vaikutelma viesteistäsi syntyy, ja pidän omieni puolta. Entisenä luottamusmiehenä tiedän, että ay-liike on tehnyt paljon hyvää, mutta estää ja jarruttaa nyt kasvua ja työllisyyttä tukevia reformeja”, Pentikäinen vastaa.

Hallitus valmistelee parhaillaan lakia, jota SAK on kutsunut ”irtisanomislaiksi”. Se helpottaisi henkilöperusteista irtisanomista alle 20 henkilön yrityksissä.

Lue myös:

Pääluottamusmies: ”Hallitus ajaa härkäpäisesti koko maata lakkoon”

Opettajien protesti ihmetyttää yrittäjiä: ”Mistä näissä operaatioissa todella on kyse?”

SAK päätti laajoista toimista hallitusta vastaan: ”Kaikki liitot mukana”