Metso aloittaa yt-neuvottelut massa, paperi- ja voimantuotanto –liiketoiminnassa. Vähennysten arvioidaan koskevan 750 henkilöä lähinnä Suomessa.

Tavoitteena on saavuttaa neuvottelujen tuloksena noin 50 miljoonan euron säästöt vuotuisissa toimintakustannuksissa. Metson toimipaikat, joita vähennykset koskevat, määritetään neuvottelujen aikana.

Henkilöstövähennysten tarkoitus on saattaa tuotantokyky vastaamaan nykyistä ja odotettavissa olevaa kysyntää sekä turvata liiketoimintojen maailmanlaajuinen kilpailukyky pitkällä aikavälillä. Oleellisia tässä ovat toiminnan aiempaa kevyempi kustannusrakenne ja suurempi joustavuus.

-Paperikoneisiin liittyvän toimintaympäristömme merkittävät ja pysyvät rakenteelliset muutokset ovat vaikuttaneet toimintaamme heikentäen sen kilpailukykyä ja kannattavuutta. Paperikoneiden kysyntä on heikkoa, ja halvemmat teknologiaratkaisut valtaavat alaa, Metson massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminnan johtaja Pasi Laine kommentoi tiedotteessa.

Metson voimantuotanto- ja kuidut-liiketoimintayksiköissä käytiin aiemmin tänä vuonna yt-neuvottelut henkilöstövähennyksistä, ja tuloksena oli noin 25 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt.