Eurooppa on järkyttänyt terroriteon uhka, joka peruutti Saksan ja Hollannin harjoitusottelun tiistaina. Jalkapallon EM-karsinnat vietiin loppuun kuitenkin ongelmitta. Viimeisinä maina kisapaikkansa lunastivat Ruotsi ja Ukraina.

Tanska lähti Pohjoismaiden derbyn toiseen osaan Kööpenhaminassa 1-2 –tappioasemasta. Toinen ottelu ehti vanhentua vain 19 minuuttia, kun helähti ensimmäisen kerran. Kim Källström antoi kulman ja Zlatan Ibrahimovic jatkoi pallon suoraan yhdellä kosketuksella maaliin ohi tanskalaisvahti Kasper Schmeichelin.

Tanska oli jo toivottomassa tilanteessa ja 76. minuutilla Zlatan teki toisen maalinsa. Paristakymmenestä metristä annettu vapari leijaili vastustamattoman kevyesti Tanskan maaliin.

Yussuf Poulsen ja Jannik Vestergaard tasoittivat ottelun vielä 2-2:een. Ruotsi meni kuitenkin kisoihin yhteismaalein 4-3.

Ukrainalle riitti Slovenian vieraana Mariborissa kisapaikkaan 1-1 –tasapeli. Ensimmäisen ottelu Lvivissä oli päättynyt Ukrainan 2-0 –voittoon.

EM-kisoissa pelaa ensi vuonna kaksi Pohjoismaata. Ruotsin ohella Pohjoismaista kisoihin selviytyi Islanti.

Ensi kertaa lopputurnauksessa on mukana 24 maata. Albania on Islannin ohella toinen arvoturnausten ensikertalainen.

Merkittävin yllätys oli, ettei Hollanti selviytynyt kisoihin. Sekin oli yllättävää, että entisen Jugoslavian alueen maista kisoihin selvisi vain yksi maa, Kroatia.

Jalkapallon EM-kisoissa 2016 pelaavat maat:

Ranska Englanti Espanja Portugali Italia Saksa Venäjä Belgia Ruotsi Islanti Turkki Puola Tshekki Slovakia Unkari Kroatia Albania Wales Irlanti Pohjois-Irlanti Sveitsi Itävalta Ukraina Romania