Sunnuntai 26.5.2019

Heliumpallopoika aiheutti paniikin

Kuusivuotiaan katoaminen aiheutti laajat etsinnät ja kunnon mediasirkuksen Coloradossa Yhdysvalloissa, sillä pojan luultiin leijailevan taivaalla ison heliumpallon mukana.

Poika katosi oltuaan isänsä kanssa kotipihalla viimeistelemässä lentävän lautasen muotoista palloa. Pojan veli väitti kivenkovaan nähneensä tämän kiipeävän palloon ja nousevan ilmaan. Tosiasiassa kuusivuotias olikin piiloutunut kotinsa autotallin ullakolle.

Veljen kertomus oli ilmeisesti sikäli tosi, että lapsi oli kiivennyt hetkeksi palloon kiinnitettyyn laatikkoon, mutta tullut pian ulos. Hän oli irroittanut pallon vahingossa ja mennyt piiloon, koska pelkäsi isänsä suuttuvan.

Yhdysvaltalaiset televisiokanavat seurasivat tiiviisti lentävän lautasen muotoisen pallon kaksituntista matkaa Coloradon yllä. Pallo leijaili lähes kahden kilometrin korkeudessa ja liikkui nopeimmillaan 50 kilometriä tunnissa.

Pelastustyöntekijät ja viranomaiset yrittivät keksiä keinon saada poika turvallisesti alas. Hätä oli suuri, kun pallo lopulta laskeutui maahan, eikä sen kantokorissa ollut ketään.

(STT)

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: