Lauantai 21.10.2017

Diilin tuottaja vastaa: ”Jokainen ottaa itse riskin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.12.2010 19:59
Päivitetty: 
30.12.2010 22:49
  • Kuva: Toni Aurell
    Kuva
    Koomikko Tomi Walamies väittää, että esiintyminen Diili-ohjelmassa lopetti keikkamyynnin. Fremantle on jo pohtinut korvaavaa esiintymistä.

Tosi-tv-sarja Diiliä tuottava Fremantle kiistää, että se olisi leikannut tahallaan koomikko Tomi Walamiehen esiintymisen katastrofiksi.

MTV3:lla pyörineessä sarjassa näytettiin viime syksynä jakso, jossa Tomi Walamies esiintyi toisen kilpailijaryhmän järjestämässä tilaisuudessa. Jaksossa Walamiehen esiintymistä kuvailivat epäonnistuneeksi sarjan kilpailijat sekä tehtävän järjestänyt taho.

Jakso oli nimeltään "Asiakas on oikeassa". Walamiehen tilannut joukkue hävisi tehtävän, ja syytti osin epäonnistunutta koomikkovalintaa häviöstään.

Diilin tuottaja Tuula Nyman on tietoinen Walamiehen mielipiteestä.

- Olemme keskustelleet hänen kanssaan asiasta. Olemme erittäin pahoillamme, jos näin on käynyt. Kiistän kuitenkin jyrkästi, että olisimme leikanneet tahallaan jakson sellaiseksi.

- Reaktio on ollut todella voimakas, jos sen (jakson) vuoksi keikat ovat loppuneet.

Nyman kuitenkin myöntää, että Fremantlessa on mietitty, miten ikävä julkisuus voitaisiin korvata Walamiehelle.

- Se on nyt todella vaikeaa, kun teemme Idolsia ja Tartu Mikkiin -ohjelmaa. Niihin eivät stand up -koomikot sovi.

Uuden Suomen tietoon erimielisyys tuli, kun yrittäjä Jaakko Kilpeläinen paljasti asian Puheenvuorossaan. Kilpeläisen mukaan Walamiehen keikat "loppuivat kuin seinään" Diilin jakson jälkeen.

Toimitus tavoitti torstai-iltana koomikko Tomi Walamiehen, joka vahvisti Kilpeläisen Puheenvuorossa esittämät "faktat" todeksi. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa enempää ennen kuin Uusi Suomi on nähnyt esiintymisestä tehdyn tallenteen.

Fremantlen Tuula Nyman kertoo, että Walamies on allekirjoittanut tavanomaisen esiintymissopimuksen. Hänen mukaansa Walamies ei ole vaatinut tuotantoyhtiöltä muita korvauksia kuin mitä hän esiintymisestä sai.

Diilin kilpailijat käyttävät tehtäviin yhteensä kolme päivää aikaa. Tämä kolmen päivän ajanjakso tallennetaan ja leikataan 42 minuutin mittaiseksi televisio-ohjelmaksi. Nyman painottaa, että ohjelmasta jää huomattavasti paljon enemmän pois kuin siihen voi ottaa mukaan.

- Jokainen omalla työllään ottaa sen riskin esiintyessään ohjelmassa. Emme voi jokaisen yksilön kohdalla miettiä, onko häntä näytetty riittävästi tai liian vähän, Nyman sanoo.

Koomikko Tomi Walamies on luvannut kommentoida asiaa huomenna perjantaina sen jälkeen, kun Uusi Suomi on tutustunut Diilin näyttämässä tilaisuudessa kuvattuun esiintymiseen.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TSV

"- Se on nyt todella vaikeaa, kun teemme Idolsia ja Tartu Mikkiin -ohjelmaa. Niihin eivät stand up -koomikot sovi."

Keikka olisi pitänyt laittaa kokonaisuudessa nettin ihmisten katsottavaksi ja kertoa siitä ohjelmassa.

Tottakai leikkasivat sen huonoksi, sehän perustelisi täysin miksi valitsia teami hävisi...

Eurooppalainen

Asia on juridisesti täysin selvä, jos Walamiehen kanssa on tehty tavallinen esiintymissopimus.

Freemantlenlla ei siten ole ollut oikeuksia leikata Walamiehen esitystä sillä tavoin kuin yhtiö on tehnyt.

Samalla Freemantle on syyllistynyt sopimattomaan menettelyyn elinkeinotoiminnassa ja koska kyseessä on myös henkilö varsin suurella todennäköisyydellä herjaukseen.

Freemantlen olisi syytä sulkea oma suunsa ja maksaa. Vastaväitteet vain pahentavat selvää asiaa ja heikentävät myös diilin omaa uskottavuutta. Nimittäin Walamies on hauska.

Sen sijaan tässä vahingonkorvausasiassa ei ole mitään naurettavaa.

Vahinko on arviolta vain muutamia kymmeniä tuhansia, joten se kannattaa maksaa.

Arto_Luukkainen

> Asia on juridisesti täysin selvä, jos Walamiehen kanssa
> on tehty tavallinen esiintymissopimus.
>
> Freemantlenlla ei siten ole ollut oikeuksia leikata
> Walamiehen esitystä sillä tavoin kuin yhtiö on tehnyt.

Totta kai oli oikeus leikellä. Yritäpä etsiä lakikirjasta kohta, joka osoittaisi väitteesi todeksi.

Walamies toimi aivan järkyttävästi laskettelemalla alapään juttuja vaikka ne oli nimenomaan kielletty häneltä. Asiaa ei auta se, että muita vitsejä oli enemmän. Samalla lailla joulukirkon saarnaa pitävän papin mainetta ei pelasta se, että saarna oli muuten hyvä, mutta mukana oli yksi (1) härski pornovitsi.

TSV

Koomikko kertoi mauttoman alapää vitsin?

Sitä saa mitä tilaa.. "kielletty häneltä" kuka kielsi? Olisivat jättäneet hänet tilaamatta ja ottaneet jonkun gosbel koomikon, ainiin mutta sitten ei olisi nauruja tullut...

TV-pappa

kiinnosta pätkääkään nämä ulkolaiset formaatit. Nykyään jätän kaikki väliin. (Tamperelainen jääkiekko sen sijaan...radiossa...)
No mitenkäs sitten päinvastainen tapaus. En tiedä, onko vieläkin menossa peräti "sinisten pyssyjen kanavalla", eli ihan ite maksettavana. Tämä joku takavuosien imitaattori, jolla on nyt syksyn aikana junnattu ainakin yli kymmenen jakson "show"-sarja. Ja uusinnathan tietenkin aloitetaan heti taas perään. Kahtena eri kertana, kun vilaasin, oltiin Matti Vanhasen makuuhuoneessa, ja oliko sattumalta kerran peräti Valiokuntaneuvoksenkin vastaava käsittelyssä. Ja sitten oli Isommanpuoleisen puheenjohtajan entisestään tyhmennetty hahmo ratkiriemukkaasti pankkiautomaatilla, ja tilattiin äärettömän brutaalinhauskalta lihakauppiaalta jotain.

Ja aina sama naama kuvissa, joka pätkässä. Jos kerran piti olla ratkiriemukkaan hauska ohjelma, niin miksei sitä voinut katsoa kokonaan. Kun ei jaksa huumoria ilman käsikirjoitusta, sitä oikein käsikirjoitettuakin kun on nuorukaisena tottunut näkemään, jopa lupamaksukanaviltakin.

Niin, aikookos tämä imitaattori nyt nostaa äläkän, kun ei taida oikein keikat sujua. Tämä on kyllä villi olettamus, mutta minä en ainakaan tämän jälkeen haluaisi nähdä tämän herran naamaa enää missään, tai edes muunneltuja aina samoja hulvattomanhauskoja ääntelyjään. Saako hän nyt sitten vahingonkorvauksena uuden, kaksikymmentäosaisen ja käsikirjoittamattoman hulvattoman imitointihuumorisarjan, vaikkapa Jutan ja Jungnerin Pariisin matkasta.(piti laittaa tällainen tekaistu ja harmiton pariskunta, sensuurinpelosta) Televisiohan tässäkin pilaa taiteilijan uraa.

JJ75

Taas tuli todistettua miten Diilissä suomalaisia kyykytettiin ruotsin osaamattomuudella. Jos ei valtakieltä osaa, on vanhemmissa vika. Näin myöntää jopa turkkilaiset saksassa kun 3. polvessa lapset ei oppinu ole saksaa.

Rantaruottalainen oli myös koomikona toisella joukkueella. Hyvin oli leikattu kohdat kummankin sanomisista. Toinen oli ehtinyt tutustua aiheeseen että mistä on kysymys ja minkätyyppisestä yleisöstä ja Walamies oli selvästi nykästy pedistä suoraan. Hänen esiintymisensä oli tehty hyvin epävarmaksi, jos siellä editoijalta vois asiaa kysellä... Tais rantaruottalaisen antaa selvästi päihittää jopa koomikon osalla touhussa. Molemmat koomikot hyviä, ei siinä mitään. Tuskin heidän hommalla osaa eikä arpaa asiassa. Tuotantotiimi ja Hjallis ystävineen on kovasti hurrien puolta pitäviä kyykyttäjiä.

puutarhamies

Veltto mies likaisissa ja roikkuvissa vaatteissa lojuu tuolilla räpläämässä kännykkää, kun häntä kuulutetaan yleisölle. Koko shown aikana yleisö oli pelkästään vaivautunut.

Leikkaminen tuskin muutti vaikutelmaa. Ilman krapulaa ja unisuutta esitys olisi vähän vähemmän ala-arvoinen. Totta kai keikat loppuivat, syystä.

space

Mistäs tiedät ettei sen shown käsikirjoitus ja vitsit ollut kännykän muistissa? Silloinhan tuo oli vain osa valmistautumista. Kaikki eivät käytä kännykkää vain viihdekäyttöön kuten sinä. Likaiset ja roikkuvat vaatteet yms. ovat tietty huonompi juttu mutta se kai kuuluu osana kunnollisen koomikon habitukseen Suomessa.

salakankee

Kyllä ennen vanhaa Yleisradion omat toimitukset osasivat tehdä parempaa ja laadukkaampaa. Televisio menee alaspäin kuin lehmänhäntä. Joutavaa ajantappoa koko tarjonta kohta!
Hyvä keskusteluohjelma on 10x mielenkiintoisempaa ja antaa aina jotakin kuin tuo joutava "viihde" josta kukaan ei tule miksikään (kuin äkäiseksi).
Vuoden parhaista ohjelmista nostaisin Yleisradion ajankohtaisohjelmat ja Stillerin mediakriittisen ohjelman, joka on aina kiinnostava (joka oli hyvä jo Harakan aikanakin)!
Saako jotakin toivoa Uutena Vuonna! tv:n ohjelmantekijät - enemmän älyä kehiin -Kiitos!
Enbuske takaisin televisioon! Hänen kaltaisiaan lisää sinne lasin toiselle puolelle, jo meno paranee!

vinbju

esittää seuraavia ohjelmia: Salatut elämät, Avsked - Jäähyväiset, Muodin huipulla, Suomen huippumalli haussa 2010, Tartu mikkiin, Maajussille morsian, Idols ja tammikuussa alkaa Hjalliksen kanssa. Katsojaluvut ovat ohjelmayhtiöille kaikki kaikessa, joten kanavan vaihtaminen puree parhaiten.