Torstai 23.11.2017

”Henkeäsalpaava” Suomi-video ihastuttaa maailmalla – katso

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.10.2011 08:23
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Revontulia Kuusamossa. Arkistokuva.

Suomen Lapissa kuvattu upea video revontulista on herättänyt huomiota ympäri maailmaa.

Videon tilaaja on matkailun edistämiskeskus, joka toivoo videon edistävän turismia Suomeen. Videon voit katsoa Uuden Suomen sivuilta tästä.

Esimerkiksi MSNBC:n kuvablogissa videota kuvataan yhdeksi upeimmista revontulikuvauksista tänä vuonna. Geek.com-sivustolla videota kuvaillaan henkeäsalpaavaksi ja todetaan, että koska Suomi ei ole talvikuukausina haluttu turistikohde, revontulet on nyt otettu houkuttimeksi. Geek.comin mielestä revontulivideo on kuitenkin omiaan innostamaan ihmisiä Suomi-matkailusta.

Videon julkaisu osuu yksiin avaruussäämyrskyn kanssa, jonka seurauksena revontulia on nähty tavallista enemmän syys–lokakuun vaihteessa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

"Siellä he monenakin talvi-yönä katselivat pienestä akkunalävestänsä kelmeitten revontulten välkkynätä pohjosessa. Silloin tuolla vuoren harjulla, partaisten kuusten takaa, kajasti kauas-haamoittava kaari. Siellä säihkyen ja äänetönnä soitto syttyi ja sammui ja syttyi taasen, tuli tulta ajeli, ehtien aina Pohjolan valjulta portilta ylös korkeuden kumoon, ja välimmiten vavahteli ympäri taivasta himmeä valo. Tuotapa leikkiä katselivat veljekset pirttinsä parvelta, ihmetellen ja arvellen tuonne, tänne tämän juhlallisen ilmiön alkua ja
syytä. Mutta he arvelivat ja tuumiskelivat turhaan."
(Aleksis Kivi, Seitsemän veljestä)